• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Mahkeme Zorla Sakalını Kesecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amerikan askeri mahkemesi 2009 yılında Teksas Eyaleti’ndeki askeri bir üsde rastgele ateş açmakla suçlanan ABD Ordusu’ndan Binbaşı Nidal Hasan’ı mahkemeye hakaret suçundan kınayarak sakalını tıraş ettirmeyi reddettiği için 1000 dolar para cezasına çarptırdı.

Nidal Hasan, sakalını dinine bağlılığı gerekçesiyle tıraş etmediğini ancak askeri yargıcın sakalın tıraş edilmesini öngören askeri sistemi kendisine dayatmakta ısrar ettiğini söyledi.

Bu konu, Hasan’ın 20 Ağustos’taki mahkemesinden önce askeri mahkemede tartışma konusu oldu. Para cezasına çarptırıldığı gibi yargıç, eğer mahkemenin emirlerini yerine getirmezse sakalının zorla kesilebileceğini belirtti.

Ürdün asıllı olan psikiyatrist Nidal Hasan Malik, Irak ya da Afganistan’a gönderilmek istenmesi üzerine 5 Kasım 2009 tarihinde Amerika’nın Teksas Eyaleti’ndeki Fort Hood Üssü’nde gelişigüzel ateş açarak 13 ABD askerini öldürmüş, onlarcasını da yaralamıştı. Hadiseden bu yana tutuklu olan 41 yaşındaki Hasan Malik’in suçlu görüldüğü takdirde idam cezasına çarptırılması mümkün.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir