• DOLAR 32.379
  • EURO 34.989
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Özgür Özbekistan Dostları İftarda Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Özgür Özbekistan Dostları Platformu İmam-Hatip Liseleri Mezunları Mensupları Derneği (ÖNDER) genel merkezinde iftar yemeği verdi. İftar programına gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve Türkiye`de yaşayan Özbekistanlı Müslümanlar katıldı. İftar`dan önce Kur`an`ı Kerim tilaveti okundu.

 

İftardan sonra Özbekistan`da yaşanan zulümleri ve baskılara anlatan bir sinevizyon gösterimi sunuldu. Sinevizyon gösterisinden sonra Dr. Alimcan Oktay, Özbekistan`da yaşanan baskılarla ilgili bilgi vererek Devlet Başkanı İslam Kerimov`un Özbekistan`daki tüm İslami faaliyetlere yasakladığını söyledi.

 

Özbekistan Halk Hareketi Başkanvekili Dr. Namaz Nurmumin \"Anadolu insanı ile Ortaasya insanı olarak bu iftarda araya geldik. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya gelerek ne yapacağımız ile ilgili istişarelerde bulunacağız\" dedi.

 

Özbekler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Alibey Yolyahşi yaptığı konuşmada \"Müslümanların bir araya gelmesi için çalışmalıyız\" diye konuştu.
İftar programı yapılan dua ile sona erdi.( Şükrü Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir