• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Elli Derecede Çalışıyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Ramazan ayının yaz aylarının aşırı sıcaklığına denk gelmesiyle kimileri oruç tutmamak için bahane ararken, 50 dereceyi bulan sıcaklarda çalışan fırın işçileri tuttukları oruçla öne sürülen bahaneleri adeta boşa çıkarıyor.
 
Ekmek paraları için sıcağa rağmen fırında çalışmak zorunda olduklarını belirten fırın işçilerinden Münir Nudoğan, özellikle ramazan ayında, yazın bunaltıcı sıcaklığına fırının da sıcaklığı eklenince kendilerinin çok zorluk çektiğini belirterek, buna rağmen oruçlarını tuttuklarını söyledi.
 
Bu sıcaklıkların kendilerin cehennem ateşini de hatırlattığını dile getiren Nurdoğan, bunu düşününce oruç tutmanın daha da kolaylaştığını ifade ederek, "Allah bizi oranın ateşinden korusun" dedi.
 
Fırın işletmecisi Servet Alptekin ise bu sıcaklığa rağmen sabah altıda başlayıp iftar vaktine kadar çalışıp vatandaşa ekmek çıkarmaya çalıştıklarını söyledi.
 
İftarda halka ekmek yetiştirmek için yoğun bir çalışma yapan işçilerin, bu çalışma neticesinde çok susadıklarını belirten Alptekin, buna rağmen oruçlarını tutan işçilere `Rabbim yardımcıları olsun" şeklinde duada bulundu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir