• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Klima Servislerinin Korsanlarıyla İmtihanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Son yılların en sıcak yaz mevsimini yaşayan Adana`da, Ramazan ayının da yaza denk gelmesi sebebiyle klimalara yoğun talep olduğuna haberlerimizde yer vermiştik. Klima servisçilerinin çok yoğun çalıştıkları ve talebi karşılamakta zorlandıkları ve vatandaşlara bazen 1 hafta bazen 10 gün ileri tarihe gün verdiklerini de kendilerinden dinlemiştik.

İşte bu yoğunluk içerisinde Adana klima sektöründe ortaya çıkan Korsan Klima Servisleri, vergilerini düzenli olarak ödeyen ve sigortalı işçi çalıştıran klima servislerini zor durumda bırakıyor. Telefonla görüştüğümüz Aktif Soğutma Klima Servisi Sahibi Turgay Kınçak çok ciddi iddiaları gündeme getirdi. Kınçak şöyle konuştu: \" Bundan 5- 6 yıl önce 30 tane işçim vardı. Yılda yaklaşık 30 bin TL vergi ödüyordum hem işler de bu günkü kadar yoğun değildi. Günümüze gelindiğinde ise, gerek benim yanımda yetişen gerekse başka yerlerde yetişen işçiler, kendi aralarında birleşerek altlarına araba alıp bir de kart bastırarak sokak sokak mahalle mahalle gezerek klima servisçiliği yapıyorlar. Vergi ödemek yok, sigortalı işçi çalıştırmak yok, yani anlayacağınız biz vergiyi ödüyoruz kaymağını korsan klima servisçileri yiyor.\"

Kınçak, \" Vergi ödememizi 1 gün aksattık mı maliye kapımıza dayanıp yakamıza yapışıyor. Ama korsan servisçileri tespit edip onlardan hesap soramıyor. Ben 30 bin TL vergiden şimdilerde 5 bin TL vergi ödemeye kadar düştüm. Bu maliye hiç merak etmiyor mu neden bu adamın vergi oranı bu kadar düştü diye, demek devletin vergiye ihtiyacı kalmamış.\"dedi.

Korsan servisçilerin tespit edilmesini isteyen Kınçak sözlerini şöyle noktaladı: \"Yetkililerden ricam bu korsan klima servislerini tespit etsinler, onlarda bizim gibi dükkan açıp vergilerini ödesinler. Sigortalarını ve maaşlarını zamanında ödediğim halde, işçilerim teker teker yanımdan kaçıyor, orada sigorta yok biraz maaş farkı var. Bu da neyden kaynaklanıyor, elektrik su parası ve vergi masrafı ödemedikleri için.\" (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir