• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Bilge Eğitim Der`den Açık Havada İftar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genel Merkezi Mersin`de bulunan Bilge Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çilek mahallesinde düzenlemiş olduğu iftar programı halkın yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Dernek önünde gerçekleşen 500 kişilik yemek programı, Kur`an`ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından grup İhyanın okuduğu mevlüt ve ezgilerden sonra bir konuşma yapan Abdulkadir Gökçen Hoca Ramazan ayında tutulan orucun fazileti ve birlik beraberlikten bahsetti.

Halkın Birlik ve Beraberliğini Sağlamak
Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren Bilge Eğitim-Der Başkanı Sabahattin Karakayalı, derneğin amacını insanlar arasında birlik ve beraberliği sağlayacak etkinlikler yapmak, gençlerin ahlaki düzeyini yükseltmek, vatandaşa dini bilgiler konusunda yardımcı olmak şeklinde açıklayarak, bu gibi etkinlikleri hafta içlerinde halka yönelik toplantı ve konferanslarla arttırdıklarını belirtti.

Karakayalı, "Bu iftar programını düzenlememizin sebebi ise halkımızın birlik ve berberliğini daha da pekiştirmek, kaynaştırmak, kardeşliğimizi kuvvetlendirmek ve bunun yanında derneğimizden haberdar olmalarını sağlamaktır. Ramazan ayı boyunca fakir yoksul ve yetimlere yaptığımız gıda yardımı ve nakit yardımının, insanlar tarafından görülüp derneğimizin daha çok kişiye yardım edebilme olanağının sağlanmasıdır" şeklinde konuştu.

İftar Programları Müslümanlar Arasında Husumeti Gidermekte
İftar programına davetli olarak katılan Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Veysi Yumlu ise, Bilge Eğitim-Der`in, Peygamber Sevdalıları Platformu içerisinde bulunan ve birlikte çalıştıkları bir STK olduğunu belirterek, Ramazan da yapılan bu tür programların, kardeşliği, birlikteliği, beraberliği arttırdığını, Müslümanlar arasındaki husumeti giderdiğini söyledi.

Bu sebeplerden dolayı bu tür etkinliklerin sürekli olmasını dilediğini ifade eden Yumlu, "Halkımızın bu tür etkinliklere iştirak etmesi ve bu tür etkinlikleri sürekli olması için yardımlarında öncü olmalarını arzu ediyoruz. Bu vesile ile Müslümanların tutmuş oldukları oruçları ve ibadetlerinin kabul olmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz" dedi.

(Osman Öksüz - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir