• DOLAR 32.516
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.103
  • ...
İtikafa Girecekler Elektronik Kayıt Yaptıracak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Medine-i Münevvere Camii yönetimi ilk defa itikat etmek isteyenler için kurallar koydu. Bu yıl Ramazan ayının son on gününde Medine-i Münevvere’de itikafa girmek isteyenler önce özel elektronik bir bağlantı aracılığıyla elektronik kayıt yaptıracak.

Elektronik kayıt sayesinde, itikafa girecekler talimatları öğrenmek için, caminin itikafa gireceklere tahsis edilen kapılarda daha önceki gibi beklemek zorunda kalmayacak.

Cami yönetimi, itikafa girmek isteyenlerin uyması gereken şartları ve talimatları sitesinde şöyle sıraladı: Caminin temizliğinin korunması, namaz kılanların rahatsız edilmemesi, bayram gecesi yatsı namazının hemen ardından itikafın sona erdirilmesi, sadece çarşaf ve yastık getirilmesi, caminin kuzey kısmında itikaf için ayrılan bölümde oturulması, elbiselerin mushaf dolaplarına, cami duvarlarına ya da cumbalara asılmaması, şahsi eşyaların havalandırma boşluklarının üzerine, ayakkabı dolaplarına veya saflar arasına konmaması. Namaz mekanlarında teheccüt sırasında saflar arasında uyunmaması ve oturulmaması ve Kapılar Hizmetleri Yönetimi tarafından çıkarılan tüm talimatların uygulanması.

İçişleri bakanlığı harameyn başkanlığı için mukim olanların ancak kefilin onayı ile itikafa girebilmesi için bir yönerge yayınlamıştı. Bu durumun itikafa girenler arasında kurallara muhalefet edenlerin sayısını azaltacağı tahmin ediliyor.

Timetürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir