• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
 NYT: Türkiye`de Ordu Evcilleşiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
New York Times, emekli edilen yüksek rütbeli subayların hükümeti devirmeye yönelik bir komplo kurmakla suçlandıklarını belirterek kararı, “Hükümetin bir zamanlar boyun eğmez orduyu evcilleştirmeyi amaçlayan en son adımı” olarak niteledi.

“Ordudaki ayıklama sürerken Suriye sınırındaki istikrarsızlığın yoğunlaştığı bir dönemde Türkiye’de ülkenin ne ölçüde savaşa hazır olduğu konusundaki kaygılar büyüyor” ifadelerini kullanan gazete, Irak, İran ve Suriye sınırlarındaki saldırılardan sorumlu 2. Ordu`nun başıne yeni bir isim getirildiğini belirtti.

"Abdullah Gül tarafından onaylanan, üst düzey subayları emekli etme kararının, hükümetin laik muhaliflerinin kökünü kazımak amacıyla attığı son adım olduğu" yorumunu aktaran gazete, ordunun dokunulmazlığını AK Parti`nin 2002 yılında yönetime gelmesiyle kaybettiğini savundu.

Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin tarihinde dört hükümeti deviren ordu üzerinde sivil kontrolü tesis ettiği için övüldüğünü kaydeden haberde, darbe iddiasıyla tutuklanan yüzlerce general, gazeteci ve siyasiyi tutuklu konusunda ise çok sert biçimde eleştirildiği belirtildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir