• DOLAR 32.378
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.675
  • ...
Hamas: Mısır`la Gazze`nin Arası Açılmak İsteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Hamas sözcüsü Muşir El Mısri, Mısır`ın sınır birliklerine yönelik saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, ``Saldırı ile Mısır ve Gazze`nin arası açılmak isteniyor`` dedi.

Mısri, Mısır askerlerini hedef alan saldırganların gizli ve kötü bir elin ürünü olduğu, Mısır`ı ve Gazze`yi birbirine düşürmeye çalıştıklarını söyledi.

Mısır devriminin Filistin davasına gösterdiği hassasiyete değinen Mısri, ``Saldırı ile Mısır ve Gazze`nin arası açılmak isteniyor`` değerlendirmesinde bulundu.

``Sina`nın güvenliği bizim güvenliğimizdir, Sina Mısır`ındır aksini düşünen yanılır`` diyen Mısri, saldırıların kabul edilmez ve acımasızca olduğunu söyledi.

Mısri, ``Mısır halkının kanına saygı duyduklarını, bu tarz eylemlere karşı siyasi bilinçle hareket edilmesi gerektiğini`` dile getirdi.
Mısri, Gazze Hükümeti`nin Sina`daki saldırıların aydınlanması için Mısırlı yetkililerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı.
Saldırıların İsrail tarafından düzenlenmiş olma iddiasına dair Mısri, saldırının henüz kimin tarafından yapıldığına dair bilgilerin bulunmadığını ifade etti.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir