• DOLAR 32.569
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2421.893
  • ...
Köylüler 6 Saat Yol Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saat 12.00`da Edikli, Gölcük, Orhanlı, Çarıklı, Alay, Karaltı, Konaklı ve Höyük kasabası sakinlerinin oluşturduğu 500 kişilik vatandaş Niğde-Kayseri yolunu kapatarak lastik yaktılar.

MEDAŞ elektrik şirketine birikmiş borçlarından dolayı tarlalarını sulayamadıklarını iddia eden çiftçiler önceki gün Niğde Valiliği önünde oturma eylemi yaptıktan sonra olumlu bir sonuç alamayınca Niğde-Kayseri karayolunu trafiğe kapattı.

Yol kesme eylemi 6 saat sürdürdükten sonra jandarma ve polislerden oluşan yaklaşık 80 kişilik ekipler biber gazı ve havaya 5-6 el ateş ederek köylülere müdahale etti. Öfkeli köylüler jandarma ve polise taş ve sopalarla saldırırken 4 asker ve 1 polis yaralandı. Jandarmanın ve polisin biber gazını kullanmasıyla çevrede bulunan patates tarlalarına dağılan köylüler buradan da güvenlik güçlerine taş attılar.

6 saat süren yol kapatma eyleminde jandarma ve polisin müdahalesinde olay yerinde bulunan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak da biber gazından etkilendi.

Köylüler 15 gündür elektriklerinin kesik olduğunu ve bu yüzden patates tarlalarını sulayamadıkları için geçen gün valilik önünde eylem yaptıklarını valilikten bir sonuç alamayınca bu şekilde bir eylem yaptıklarını söylediler. Birkaç gün daha patateslerini sulayamadıkları zaman patateslerinin kuruyacağını ve olumlu bir sonuç olmazsa bu tür eylemleri sürdüreceklerini belirttiler. Çıkan olayda yol kenarında bulunan araçların camları kırılarak maddi hasara sebep oldu. Olay yerine jandarmaya ait çok sayıda ekip arabalarıyla takviye ekip geldi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir