• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Fuhuş Çetesi`nden İmama Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE -Camii imamı, fuhuş çetesinin saldırısına uğradı. Bu akıl almaz olay, Osmaniye`de yaşandı. Darp edilen imam Nadir Sarıcan, konu ile ilgili yaşadığı süreci İlke Haber Ajansı`na anlattı.

Cami imamı Nadir Sarıcan, 8 ay önce bulunduğu mahallede bir ev alındığını, belli bir süre geçtikten sonra bu insanların mahallede bazı evleri  fuhuş için kullandıklarını gördüklerini belirtti. İmam Sarıcan, "Bu olaydan çok rahatsız oldum ve hemen Osmaniye valiliğine gittim, olayı anlattım, vali yardımcısı ve emniyetten sorumlu Hüseyin Bey bana üç hafta içinde bu işi halledeceğini ve bu insanları mahallenizden çıkaracaklarını söylediler. Bende oradan ayrıldım. Aradan 3-4 ay geçmesine rağmen bu fuhuş çetesi buradan çıkmadı" dedi.

Polisi Aradım Ama Gelmediler
Kendi evlerine saldırıda bulunulduğunu söyleyen Nadir Sarıcan, "Ben evde olmadığım bir anda bunlar benim evime taşlarla, sopalarla saldırdılar. Bizim hanım da beni aradı. Bende polisi aradım, polis olay yerine gelmedi, gelmediği gibi bize de `gelin karakola ifade verin` dediler. Ben bu olaya bir anlam veremedim. Bu insanlar kanundaki boşlukları çok iyi bildikleri için hiç çekinmeden gece gündüz işlerini durmadan yaptılar" diye konuştu.

Valiliğe, savcılığa ve karakola şikâyetlerde bulunduklarını fakat hiçbir sonuç alamadıklarını belirten Sarıcan Hoca, "Bir gün çarşıdan eve gelirken bu fuhuşçular beni takip ettiler ve ellerinde taşlarla bana saldırdılar. Kendimi zor kurtardım ve hemen karakola gittim. Derdimi anlattın yine bir netice alamadım. Biz mahalle sakinleri olarak girişimlerde bulunduk, valiliğe, savcılığa ve karakola gittim o kadar uğraşmama rağmen hiçbir netice alamadık ve neredeyse suçlu bizmişiz gibi muamele gördük" şeklinde konuştu.

Basın Açıklaması Yaptık
Tüm girişimlerine rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade eden Sarıcan Hoca, seslerini duyurmak için Ahmet Yesevi mahalle sakinlerince basın açıklaması yaptıklarını belirtti.

Bu İlk Saldırı Değil
En son 10 gün önce görevli olduğu camiye sabah namazını kılmak için gittiği sırada yolunun kesilip darp edildiğini söyleyen İmam Sarıcan, "Darp ettikten sonra yine karakola gittim şikâyetçi oldum. Ben karakoldan çıktıktan sonra onlarda arkamdan çıkıp gittiler. Ve yaptıkları yanına kar kaldı. Bu insanların yaptıkları çirkefi kabul etmediğimiz için, onları deşifre ettiğimiz için, mahallemizde istemediğimiz için bu fuhuş çetesi kafayı bana taktılar. Defalarca beni darp ve tehdit ettiler, yolumu kestiler kanunlardaki boşluklardan dolayı hiç bir şey yapamadım, ne ben nede kolluk kuvvetleri… Çünkü kanunlar hep onlardan yana. Ve şuanda Başbakanlığa Cumhurbaşkanlığına mektup göndereceğim" diyerek sözlerine son verdi.

Konu ile ilgili. Diyanet Sen Osmaniye Şube Başkanı Adnan Yiğit, 03.08.2012 tarihinde Osmaniye Cumhuriyet meydanında bir basın açıklaması düzenleyerek olay kınamışlardı.
(Abdulkadir Alakuş - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir