• DOLAR 32.358
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2324.46
  • ...
Manisa Trafiğine Akıllı Sistem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MANİSA - Manisa Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve Türk Telekom İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle ilgili Manisa Belediyesi Encümen Salonu`nda bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Çevik, Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

Protokol hakkında bilgi veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Orhan Çevik, \"Bu çalışmamızın öncelikli amacı, Belediyelerce kendi bütçe kaynakları kullanılarak, karayollarında can ve mal güvenliğini sağlamak. Bunun için bugün bir araya geldik. Sistemin kullanılması için öncelikle ilgili kurum yetkilileriyle kurulacak bir komisyon tesisini sağlamak. Akabinde de ilimizde belirli merkezlerdeki MOBESE direklerinin kullanımı sayesinde de elektronik denetleme sistemi devreye sokmak şeklinde olacak. Bunun altyapısını oluşturmak için gerekli yazışmalarımızı yaptık. İnşallah en kısa sürede bunu hayata geçireceğiz\" diye konuştu.

Elektronik Denetleme Geliyor
Sistem içinde kurulacak `Elektronik Denetleme Sistemi` sayesinde kırmızı ışık ve hız ihlali yapan araçların kameralar ve sensörler aracılığıyla otomatik olarak tespit edileceğini belirten Manisa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mümin Deniz, \"Ayrıca trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda ve ana arterlerde kurulacak Hız Koridoru Sistemi sayesinde de kent içinde belirlenen güzergahlarda araçların ortalama hızlarının bir koridor boyunca ölçülmesi sağlanacak ve hız kurallarını ihlal eden araçlar tespit edilebilecek. Kent içinde belirli noktalara yerleştirilecek trafik izleme kameraları aracılığıyla trafik görüntüleri canlı olarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi`ne (UKM) iletilecek ve olağandışı durumlarda anında müdahale imkânı kazanılacak\" dedi.

Sistem Neler Kazandıracak
Sistemin devreye girmesiyle seyahat süreleri, kavşaklarda bekleme süresi ve kuyruk uzunlukları kısalacak. Ayrıca yeni sistem, yol kapasitelerinin yüksek verimde kullanılması, sürücü ve yaya trafik güvenliğinin artması, emisyon salınım oranlarının düşürülmesi, trafik akış ve yoğunluklarının kentli tarafından da izlenebilmesi, kural ihlallerinin gözlenerek kontrol altına alınması ile merkezi olarak arıza tespiti ve arızaya en kısa sürede müdahalenin sağlanması gibi faydalar sağlayacak. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir