• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa İHH`dan Suriye ve Arakan`a Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Bursa İHH İnsani Yardım Derneğinden Suriyeli mültecilere 4. Yardım kamyonu yola çıktı. 16 ton kuru gıdadan oluşan yardım kamyonu İHH gönüllüleri tarafından dualarla uğurlandı.

Daha önce 1800 adet havlu,1200 adet nevresim takımı,1200 adet yastık ve 5000 adet kırtasiye takımı ve 4 ton gıdadan oluşan yardım malzemeleri İHH`nın bölgedeki depolarına teslim edilmişti.

Arakan için açmış olduğumuz yardım kampanyaları neticesinde, Bursalıların derneğimize ulaştırdıkları yardımların ilk partisi bölgeye gönderildi.100 bin TL`den oluşan ilk parti ödemeden sonra Bursa İHH olarak ramazan ayı içerisinde Arakan`a yardım hedefi 500 bin TL olarak belirlendi.

10 yıldır bölgede yardım çalışmaları sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı, Arakan için Acil Yardım Kampanyası başlattı. İHH ekipleri; Arakanlı mültecilere maddi yardımlar, tıbbi yardımlar ve gıda yardımları yapıyor. Ekipler özellikle açlık sınırının altındaki kamplara ve köylere pirinç yardımları yapmaya başladı.

Arakan`da son iki ayda 1000`in üzerinde Arakanlı katledilirken, binlerce Arakanlı da evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yıllardan beri bölgede çalışmalar yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, yaşanan olayların ardından Myanmar-Bangladeş sınırına giderek Arakanlı mültecilerin yerleştiği kampları ziyaret etti

İHH Acil Yardım Ekipleri Myanmar-Bangladeş sınırındaki çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 15 yıldır bölgede çalışmalar yürüten ve bölgeyi yakınan tanıyan İHH ekibi, Myanmar-Bangladeş sınırında ve Bangladeş`ten kaçabilenlerin sığındığı mülteci kamplarında hem gözlem hem de yardım çalışmaları gerçekleştiriyor. (Fethullah Özsoy-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir