• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti 2 Bin Aileye Yardım Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Ramazan ayı münasebetiyle ilçe genelinde büyük bir yardım kampanyası başlattı.
 
Yardım kampanyası öncesinde hayırsever vatandaşlar ve esnaflarla istişarelerde bulunan dernek yetkilileri, yapacakları yardımların yol haritasını çıkardı. Tespit komisyonunu en ucra köylere kadar gönderen dernek, ilçe genelinde 2 bin ailenin maddi yönden çok mağdur olduğunu tespit etti.
Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi, Cizre kent merkezinde bin 500, köylerinde ise 500 aileye yardım etti. Dernek ayrıca, camilere, Kur`an kursu öğrencilerine çeşitli yardımlarda bulunda.
 
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Mustazaf Cemiyeti Cizre Şubesi yetkililerinden Ahmet Elçin, 80 köy ile 3 beldedeki muhtaç vatandaşlarımıza yaptığımız yardımları Ramazan ayının ilk haftasında tamamladık." Dedi.
 
"Oruçlu Halimizle Yardımları Tepeleri Tırmanarak Ulaştırdık"
Ramazan ayının sıcak yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle özellikle bazı köylere yardım ulaştırırken zorlandıklarını ifade eden Elçin, " Oruçlu halimizle tepe ve yokuşları tırmanırken zorlansak ta fakir vatandaşlarımızdan alacağımız hayır dualarını düşünerek yorgunluğumuzu unutuyorduk. Köylerde çok sayıda muhtaç aile gördük ancak imkanlarımız nispetinde yardımları birinci dereceden muhtaç ailelere verdik. Diğer mağdurların da bilgilerini aldık yüce Allah nasip ederse inşallah onlara da ulaşacağız " dedi.
 
Cizre ilçe merkezinde dağıtıkları yardımlarla ilgili açıklamada bulunan Mustazaflar Cemiyeti Cizre Şubesi Yardım Komisyonu Başkanı Savaş Topal, Cemiyetlerinin kurulalı henüz 4 ay olmasına rağmen büyük yardım kampanyaları başlattığına dikkat çekerek, "Şu ana kadar Cemiyetimize müracaat eden mağdur ailelerden 1.500 aileyi birinci derece kapsamına alıp ona göre yardım dağıtımını gerçekleştirdik. Cizre ilçe merkezinde toplam 10 mahallede dağıttığımız yardımlarla fakirlerin yüzünün gülmesine destek olan hayırseverlerimizden, cemiyetimize gönül veren dostlarımızdan, yardım dağıtım paketlerini hazırlayan üye ve gönüllülerimizden, dağıtım için araçlarını dağıtım süresince cemiyetimize tahsis eden kardeşlerimizden bu dağıtımların toplanmasında emeği geçen halkla ilişkiler komisyonumuzdan Allah razı olsun." dedi.
 
Yardım Dağıtırken Kıstasımız, Ailenin Mağdur Olmasıdır
Yardım dağıtırken tek kıstaslarının "ailenin mağdur olması" olduğunu ifade eden Topal, "Tespit komisyonumuzun verdikleri bilgiler neticesinde gördük ki önceden durumu iyi olup da bir şekilde tefeciliğe kurban olan evini sermayesini kaybeden, şans oyunlarına para kaptırıp zor duruma düşen çok sayıda aile gördük. Bununla beraber iki evlilik yapıp, ilk hanımını ihmal ederek çocuklarını perişan edenleri gördük. Ayrıca araştırmalarımız da çoğu ailenin iş mevsiminde Batı illerine gitmek zorunda kaldığını müşahade ettik." İfadelerini kullandı.
 
"Camilere ve Kur`an Kurslarına Yardımlarda Bulunduk"
Cizre`nin; Şırnak`tan, Uludere`den, Beytüşşebap`tan Nusaybin, idil ve Silopi`den göç aldığını ifade eden Topal, "İmkanlarımızın el verdiği kadarıyla herkese yardımcı olmaya çalışacağız. Yardımlarımız sadece mağdur ailelerle sınırlı değil, Gah Kur`an kurslarında yatılı kalan öğrencilerin iaşesi, gah camilere destek, gah Kur`anı kerim hediye edilmesi, gah da mağdur ailelere giyim ve ayakkabı yardımları şeklinde de olmaktadır. Bu vesileyle bu ayda İlçe Merkezinde Bulunan Hasbiyellah camiine 5 tonluk kapasiteli polyester su deposu, değişik camilere cami müştemilatı masrafları için nakdi yardım , cemiyetimize müracaat eden ailelere 20 adet camii boy ,30 adet rahle boy Kur`anı Kerim ve yine cemiyetimize müracaat den ailelere bir hayır severin bağışladığı , kadın ve çocuk olmak üzere 1000 çift ayakkabı dağıtımını yaptık." dedi.
 
"Hayırseverler yardımlarını cemiyetimize bağışladıkları oranda mağdur ailelere ulaşacağız. İkinci ve üçüncü derece mağdur olan aileleri de unutmayacağız."diyen Topal "Sanayisi olmayan bölgemiz ve çeşitli vesilelerle mağduriyetlere uğrayan halkımız için hükümet yetkililerinin pozitif ayrımcılık yapıp, bölgeye özel teşvikler uygulaması gerekir " şeklinde konuştu.
(Tahirhan Osal-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir