• DOLAR 32.347
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2308.804
  • ...
Koyunlara Modern Savunma Halkası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsviçreli biyoloji uzmanları koyunların kurt saldırılarına karşı korunmaları için yeni bir sistem geliştirdiler. Koyunun boynuna takılan modern savunma sistemli halka, kurt yaklaştığında koyunun kalp atışları hızlandığından, otomatik olarak çobana bir sms göndererek haber verebilecek.

İsviçre Haber Ajansı SDA`ya bilgi veren biyolog Jean-Marc Landry, yakınlarına gelen iki çek kurt köpeğini gören bir düzine koyunun kalp atışlarının farkedilir derecede arttığını ve tıbbi gereçlerle ölçebildiklerini söyledi.

İlk defa böyle bir sistemi arazide denediklerini belirten Landry, koyunların kurt köpeklerini gördüklerinde artan kalp atışlarının özel olarak yapılmış bir halka ile otomatik olarak çobana sms gönderebileceğini bildirdi. İlaveten bu halka sistemi, saldırı sözkonusu olduğunda göz yaşartıcı gaz sıkabilecek, ya da alarm sireni çalacak.

Modern halka savunma sisteminin özellikle çoban köpeği olmayan küçük sürü sahiplerine çok faydalı olması bekleniyor. Sonbahara kadar ilk modelleri yapılarak denemelere başlanacak. İsviçre`de kurtların yüz yıldan beri neslinin tükendiği biliniyordu, ancak son yıllarda dağlarda giderek daha fazla sayıda kurt görülmeye başlandı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir