• DOLAR 32.453
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2470.71
  • ...
İpragaz`ın Parkı: Orta Refüj
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-İpragaz olarak bilinen Yavuz Selim, Petrol ve Bayındır Mahallelerinde park ve yeşil alan yok denilecek kadar az. Park ve yeşil alan bulamayan Yavuz Selim ve Petrol Mahalleleri sakinleri Hasankeyf yolu Özgürlük Bulvarında yol boyu, tehlikelere aldırmadan orta refüj yeşilliklerini park niyetine kullanıyorlar. İftardan sonra orta refüjü dolduran vatandaşların bazıları aileleriyle bazıları da arkadaşlarıyla geç saatlere kadar orta refüjdeki yeşil alanda kalıyorlar.

 

Görüntülerinin çekilmesini istemeyen aileler, yakınlarında park olmadığı için orta refüjü park olarak kullandıklarını söylüyorlar.

 

Orta refüjdeki yeşil alanda vakit geçiren gençlerden Cevher Azarkan, Muhammed Kaya, Valat Dalmış, Muhammed Şimşek ve Yasir Kaya; \"Çevremizde park yok en yakın park: Ki Ne Em Parkı, o da buraya çok uzak olduğundan dolayı biz de burayı park olarak kullanıyoruz. Buradan yetkililere sesleniyoruz! Biz bu yaşımıza kadar buralarda park görmedik bari bir şeyler yapın da bizden sonrakiler kullansınlar. Bazen bizler başka mahallelerdeki gençleri kıskanıyoruz\" dediler. (M.Sait Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir