• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...

Tarım ve Orman Müdürlüğü Siirt'in Kurtalan ilçesinde kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında, 15'nci etap bireysel sulama makine ve ekipmanlarının hibe desteklemeleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Asım Şen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mahfuz Demir, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Yılman, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, muhtarlar, üreticiler, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, 2019 yılı bireysel sulama sistemleri desteklemelerinden çiftçi ve yatırımcıların en yüksek düzeyde yararlanmalarını istediklerini söyledi.

Modern bireysel sulama makine ve ekipman sistemleri hibe programından faydalanmak isteyen yatırımcıların 1 Mart 2019 tarihine kadar İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne başvuru yapabileceklerini belirten Demirhan, Siirt fıstığı üretiminin Siirt için büyük önem taşıdığını ve özellikle Siirt fıstığında sulama ile verimi artırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kurtalan Ziraat Odası toplantı salonunda Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şube Müdürü Mustafa Yılman tarafından, 2019 yılı bireysel sulama sistemleri ve hibe desteklemeleri için gerçek ve tüzel kişiler için aranan şartlar, başvuru süreci, sulama, makine ve ekipmanlarının kapsam ve tanıtım sunumu yapıldı. (Murat Orhan-İLKHA)