• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Gazze`de Mescidi Aksa`ya Destek İçin Gösteri Yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN- İslamî Direniş Hareketi Hamas`ın çağrısı üzerine dün Cuma namazında sonra binlerce kişi Gazze`de Siyonist işgal yönetiminin Mescidi Aksa`nın çevresini parklara çevirme planını kınamak için gösteri yaptı. Cibaliya mülteci kampındaki Hulefa-i Raşidin Camiinden yola çıkan yürüyüş konvoyu, kuzey taraftaki camilerden çıkan kalabalık cemaatle ortak noktada buluştuktan sonra gösteri Cibaliya`daki caddelerde sloganlar atarak devam etti.

Gösteride konuşan Hamas liderlerinden Muhammed Ebu Asker \"Siyonist rejimin Mescidi Aksa`ya yönelik aptalca tutumu yeni bir intifadaya neden olacağı gibi, direnişe de karşılık verme hakkı doğuracağının\" altını çizdi.

 

Ebu Asker gösteride yaptığı konuşmada, Siyonist rejimin Mescidi Aksa çevresini parklara çevirerek buradaki İslamî izleri silmek ve Filistin halkının hak ve hukukunu yok etmek istediğinin altını çizdi.

 

Ebu Asker konuşmasında ayrıca Arap dünyasındaki devrimci halklara seslenerek, Siyonist rejimin Mescidi Aksa ve çevresine yönelik saldırılara karşı harekete geçmelerini, zulüm ve tuğyandan kurtarmak için buraları öncelikli konuları arasına almalarını istedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir