• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Dini Mekanlar Engellilere Engelsiz Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA-Ziyarette Müftü Gökce, ortak çalışmalar hususunda başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, İlçe Belediyeleri, Kamu Kurum ve Sivil Toplum kuruluşlarıyla beraber Adana`daki camilerin engelsiz mekanlar haline getirilmesi hususunu dile getirdi. Bundan sonra yapılacak Cami ve dini mekan projelerinde engellilere hitap edecek çalışmalara daha fazla yer verileceğini ifade etti.

Yapımı devam eden Adana İl Müftülüğü Hizmet Binası, Ramazanoğlu Camii, Sarıçam Hizmet binası ve tamamlanan Ceyhan Müftülük hizmet binasında engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla gelip işlerini gördükleri mekanlar olacağını, bu mekanlarda engelli vatandaşların dini, sosyal ve kültürel beklentilerinin karşılanmasını gaye edindiklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Ali Dumankaya ise, Sayın İl Müftümüzü ziyaret ederek şehrimizdeki camilerin engelsiz mekanlar haline getirilmesi konusunda çalışmaların önemli bir ivme kazandığını, ilerleyen tarihlerde engellilere yönelik dile getirilen bu düşüncelerin hayata geçirileceği inancını taşıdığını belirtti. Dumankaya, bu ziyaretin çok yararlı ve verimli bir ziyaret olduğunu misafirperverliğinden dolayı da Adana İl Müftüsü Arif Gökce`ye şükranlarını ifade etti. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir