• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yayın yapan gazete ve internet sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;

VAN OLAY GAZETESİ: İslami STK`ların Hayır Yarışı
Van`da faaliyet gösteren İslami Hassasiyetli STK`lar Ramazan ayının girmesiyle beraber hayırda adeta bir yarışın içerisine girdiler.

Güney Korelilerin Van Merakı
Van`a gelen Güney Koreli gençlerden oluşan 40 kişilik bir grup Tahir Paşa konteynır kentte yaşayan depremzedeleri ziyaret ederek moral verdiler.

TDV İftar Yemeğinde 37 Yılının Muhasebesini Yaptı
Türkiye Diyanet Vakfı düzenlemiş olduğu iftar programıyla Van`ın ekabir kesimini bir araya getirerek yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

VANGÖLÜ EKSPRES: YYÜ Yenidoğan Servisi Hizmet Vermeye Başladı
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi prof. Dr. Dursun Odabaş Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki `Yenidoğan Servisi` faaliyete geçti.

MÜSİAD`dan Geleneksel İftar Yemeği
Müstakil sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van Şube Başkanı İsmail Say, huzurun ve güvenin olmadığı yerde ekonomik gelişmenin de olmayacağını söyledi.

VAN POSTASI: Van`da Doktor Sıkıntısı
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, depremden sonra mecburi hizmetleri tamamlanan doktorların gitmesiyle birlikte kentte doktor sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

Milletvekillerinden YYÜ`ye Ziyaret
AK Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici ile Fatih Çiftçi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal`ı makamında ziyaret ederek üniversitede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

GAZETE VAN: Depremde Az Hasarlı Konut Sahiplerine 1250 TL Ödemeleri
Van Valiliği, depremde evleri az hasar gören vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak bir 250 TL karşılıksız yardım dağıtımına 7 Ağustos`tan itibaren şehir merkezindeki mahallelerde de başlanacağını açıkladı.

PKK`nın Van`da Eyalet Kurduğu İddiası
Özellikle Van depreminden sonraki süreçte devletin kent ve çevresine yatırım yapmasına paralel olarak bölgede artan PKK eylemlerine yönelik araştırma yapan istihbarat birimleri önemli bir bilgiye ulaştı.

BAŞKALE NEWS: Hoşap Kalesinde Kazı Çalışması
Van Gürpınar İlçesi Güzelsu Köyün`de bulunan ve 1643 yılında yaptırılan Hoşap Kalesi`nde kazı ve sağlamlaştırma çalışmalarına başladı.

TUTKU HABER: Artık Davul Çalmayacaklar
Van`ın Erciş ilçesinde yıllardır devam eden bir gelenek davulcuların almış oldukları ortak kararla sona erdi. Karar sonrası ilçe halkı bu yıl sahura davulcusuz kalkmaya başladı. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir