• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Adana Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - 04 Ağustos 2012 Cumartesi Günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

BÖLGE GAZETESİ: Adana`ya 7 Yeni Ambulans
Adana`da 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan 7 ambulans için Valilik bahçesinde tören düzenlendi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, hizmete giren ambulansları inceledikten sonra direksiyona geçerek, aracı test etti. Araçların özellikleri hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Coş, \" il Özel İdaremizin katkılarıyla, sağlık bakanlığımızın gönderdiği ödenekle 7 adet ambulans alındı. Alınan bu ambulanslar ile ambulans sayımız 55`e ulaştı. Bu ambulanslarımız il genelinde acil sağlık hizmeti verecek\" dedi.

Utanmadın mı?
Bir apartmanın asansöründe emekli öğretmen 85 yaşındaki Nermin Güler`in cüzdanını kapkaç yaparak çalan 30 yaşındaki Mustafa B. kaçmaya çalışırken belediyenin özel güvenlik kameralarına yakalandı.

Asırlık Değirmen Lokanta Oldu
Kingen Çayı kenarında, etrafı narenciye ağaçlarıyla çevrili olan lokanta, hem doğal güzelliği, hemde otantik yapısıyla Kozan`a gelenlerin buluşma noktası haline geldi. Kozan`da su değirmeni olarak çalıştırıldığı dönemlerde, çevrede yaşayanların un ihtiyacını karşılayan ve bölgenin tek değirmeni olan Lokantada, şimdi dileyen ızgara, isteyenler de tava türü yöresel yemekleri uygun fiyatlarla bulabiliyor.

TOROS GAZETESİ: Kadın Astsubaylar İş Başında
Adana İl Jandarma Komutanlığınca, Karataş yolu üzeri Havutlu Köyünde emniyet ve asayişin sağlanması kapsamında adli makamlardan alınan arama kararıyla yol kontrolü ve arama yapıldı. Kontrol esnasında durdurulan araçlarda narkotik köpeği tarafından arama yapıldı. İl Jandarma Komutanlığı durdurulan araçlarda sadece asayiş uygulaması yapmayarak, ilk kez bir kadın astsubay özellikle kadın sürücülere kadın ve çocuk haklarını anlattı.

Aile Hekimlerinden Nöbet Tepkisi
Adana Aile Hekimleri Derneği Başkanı Kadircan Tuncel, hekim başına 3 bin 600 hastanın düştüğü bir sistemde görev yapan aile hekimlerine kanunla nöbet tutma görevi getirildiğini belirtti, \" bu uygulama vatandaşın ücretsiz birinci basamak sağlık hizmeti almasını imkansız hale getiriyor\" dedi.

Sağır ve Dilsiz Hırsızlık Zanlısı Yakalandı
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri, Yeşil Yurt Mahallesi`nde 9 Mart tarihinde bir kuyumcunun kapı kilidini kırarak içeriye girip gerçek altın terine imitasyon ürünleri çalan 4 kişinin peşine düştü. Zanlılardan İslam T. , Kerem D. Ve Şeyhmus K.`yı yakalamayı başaran polis ekipleri, olaya karışan 4`üncü kişiyi de yakalamak için çalışma başlattı. Zanlıların olay yerinden kaçtıkları otomobili bularak parmak izi incelemesi yapan polis, son kişinin sağır ve dilsiz olan Rıdvan B. olduğunu belirledi. Yakalan şahıs çıkartıldığı mahkemede serbest bırakıldı. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir