• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2296.814
  • ...
`İsrail Mescidi Aksa`yı Bölme Planı Yapıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - İsrail işgal devletinin el-Halil`deki Hz. İbrahim Camisi`nin üçte ikilik kısmına el koymak için başvurduğu taktiği Mescidi Aksa`nın da bir bölümüne el koymak için kullanmak istediğini dile getiren Uluslararası Kudüs Müessesesi işgal devletinin bu kutsal mabedi bölme çabası içinde olduğuna dikkat çekti.

Uluslararası Kudüs Müessesesi`nin bugün (3 Ağustos Cuma) yaptığı yazılı basın açıklamasında, yaşanan gelişmelerin ve atılan tehlikeli adımların işgal devletinin Mescidi Aksa`yı bölerek bir bölümüne el koyma planında ciddi olduğunu gösterdiğine işaret etti.

Açıklamada işgal devletinin Mescidi Aksa`yı saran Müslüman mahallelerini yıkarak buraları umumi parklara dönüştürme kararının da kutsal mabedi bölerek bir kısmına el koyma planının bir parçası olduğu dile getirildi. Bu kararın Orşalim 2020 planının bir parçası olduğuna dikkat çeken Uluslararası Kudüs Müessesesi son zamanlarda Mescidi Aksa`yı hedef alan saldırı ve baskınlarda artış olmasının da söz konusu tehlikeli planı hayata geçirmek için atılan adımlar olduğunu vurguladı.

Uluslararası Kudüs Müessesesi`nin açıklamasında Orşalim 2020 planının şu anki Kudüs belediye başkanı Nir Barkat`ın seçim çalışmalarında yer aldığına, işgal devletinin eski başbakanı Ariel Şaron`un 2000 yılında gerçekleştirdiği Mescidi Aksa baskınında da sözünü ettiğine dikkat çekildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir