• DOLAR 32.501
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2478.243
  • ...
Orman Yakanlara Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yenifoça beldesi Kızıldağ mevkisinde çıkan yangında yaklaşık 3 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangının, kundaklama sonucu çıktığı belirlendi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda, yangını çıkardıkları iddiasıyla beldedeki bir giyim mağazasından tişört satın alıp kıyafet değiştiren M.S. (21) ve H.K. (22) gözaltına alındı. Zanlıların ayakkabı ve çoraplarında, yanmış yapraklar ve otlara rastlandı.

Zanlılar emniyetteki sorgularında, Hakkari`den iş aramak amacıyla geldikleri İzmir`de bir yakınlarının evinde kaldıklarını, gezmek için gittikleri Kızıldağ`daki ormanlık alanda içtikleri sigarayı yere atınca yangın çıktığını, bilerek ve isteyerek çıkarmadıklarını söyledi.

Adliyeye sevk edilen iki şüpheli, 9 Eylül 2011 tarihinde tutuklunarak cezaevine gönderildi. Kasten orman yangını çıkarmak suçlamasıyla yargılanan M.S. ve H.K., bugün ağır ceza mahkemesinde son kez hakim karşısına çıktı.

Suçlamaları kabul etmeyerek hiçbir örgüte üye olmadıklarını belirten sanıklar, beraatlerini talep etti.

Mahkeme, yargılama sonunda H.K. ve M.S.`yi orman yakmak suretiyle devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik bir fiil işledikleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

 PKK örgütünün faaliyeti çerçevesinde devlet ormanını yakmak suçundan müebbet hapis ve bin gün adli para cezası da verildi. Mahkeme, sanıklara indirim maddesi uygulamadı.

Sanık avukatlarının, kararı temyiz edeceği öğrenildi. Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir