• DOLAR 32.574
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2427.342
  • ...
Çocuk İşçi Çalıştırana Ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Döktür, mevsimlik tarım işçilerinin Fatsa ilçesinde konakladığı alanda denetleme sonrası yaptığı açıklamada, 16 yaşından küçük çocukların çalışmasına izin vermeme konusunda kararlı olduklarını söyledi.
İŞKUR İl Müdürü Mehmet Döktür, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jn. Yzb. Fatih Çetil, Saraytepe Köprüsü yanındaki mevsimlik tarım işçileri konaklama alanında incelemelerde bulundu. Mehmet Döktür ve Kaymakam Bekir Atmaca incelemenin ardından açıklama yaptılar.

170 LİRA PARA CEZASI

İŞKUR İl Müdürü Mehmet Döktür, `Gördüğümüz kadarıyla hemen hemen hepsi çocuk yaştalar. Valilik kararımıza göre 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmasını yasak olarak belirtmiştik. Hem çalışanlara hem de bahçe sahiplerine bu karara uymadıkları takdirde 170 TL para cezası uygulayacağız. Kaymakamlığımız tarım işçilerinin kaldığı yerde camisinden, banyo tuvaletine kadar, dinlenme yerlerine kadar güzel bölümler yaptırdı. Biz de buradaki insanları ihtiyaçlarına binaen onlara yardımcı olacağız. Biz çocukların çalıştırılmaması konusunda kararlıyız. Çocuklar için Milli Eğitim Müdürlüklerimiz güzel projeler yapıyorlar. Tarım aracı belgesi olmayanların tarım aracı belgesi olması gerekmektedir. Tarım aracı belgesi olmayanlar da gelsinler İŞKUR`dan alsınlar` dedi.

Adıyaman, Malatya ve Urfa gibi çeşitli illerden gelen fındık işçilerinin 1.5 ay gibi bir zaman sürecinde Fatsa`da kalacaklarını belirten Kaymakam Bekir Atmaca ise, `Biz de onlar için dört dörtlük olmasa bile proje kapsamında sosyal ihtiyaçlarının karşılaması anlamında hazırlıklar yaptık. Mescit ve güneş enerji sistemi gibi bir takım imkanlar alanımızda mevcut. Biz de 16 yaşlından küçük çocukların çalışmaması konusunda bilgilendirme yaptık. Amacımız ilçemize ekmek parası için gelen tarım işçilerimizin en güzel şekilde ikametini sağlamak` diye konuştu.

Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir