• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
İDO`nun Tekeli Sona Eriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İDO’ya rakip oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin onay verdiği proje ile Eylül ayında seferlere başlanması planlanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul ile Bursa arasında deniz otobüs seferlerine önümüzdeki Eylül ayında başlayacaklarını söyledi. Bursa Mimar ve Mühendis İşadamları Derneği’nin (BUMİAD) iftarına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İDO ile ilgili gelen şikayetler üzerine kendi şirketlerini kurarak Bursa ile İstanbul arasında karşılıklı deniz otobüsü seferleri düzenlemeye karar verdiklerini kaydetti. Şirketi kurduktan sonra çalışmalara hemen başladıklarını ve iskeleler için izin müracaatlarında bulunduklarını belirten Altepe, şöyle konuştu:

“İstanbul şehir hatlarına bağlı Kabataş İskelesi’nin kullanılmasına ilişkin kararname, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın önünde duruyor. Buraya gelmeden önce kendisiyle görüştüm. Bir an evvel gemileri alıp, Eylül’de seferlere başlamak istediğimizi söyledim. O da başvuruyu belediye şirketinin yapması nedeniyle bir sorun olmadığını belirterek, onay verdi ve kararnameyi hemen imzalayacağını söyledi. Bundan sonra geriye gemilerin getirilmesi kaldı.”

Altepe, daha önce alınması için ön anlaşmaya vardıkları gemileri Bursa’ya getirerek, seferleri başlatmayı planladıklarını anlatarak, “İnşallah Eylül ayı itibarıyla, iki şehir arasında rahat, problemsiz bir deniz ulaşımı mümkün olacak Seferler Güzelyalı ile Kabataş iskeleleri arasında başlayacak. Gelen talebe göre iskele sayısını artırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Altepe, Bursa-İstanbul arasında deniz otobüsü seferleri düzenleyen ve alanında tekel olan İDO’nun özelleştirildikten sonra uygulamalarla yolcuları mağdur ettiğini hatırlattı. Farklı fiyat uygulamalarının müşteriler arasında isyan oluşturduğunu vurgulayan Başkan Altepe, Bursa Deniz Otobüsleri’nin alternatif bir ulaşım şirketi olarak bu mağduriyeti ortadan kaldıracağını söyledi

Yeni teleferik 1 yıl sonra

MEVCUT teleferik hattının vagonlarıyla direklerinin söküleceğini belirten Başkan Altepe, hizmette olan teleferiğin talebi karşılayamadığını ve değişimi zorunlu kıldığını söyledi. Altepe, “Yeni teleferik hattı çalışmalarını başlatmış olacağız. Bbir İtalyan firmasıyla anlaştık. İnşallah 1 yıl sonra yeni teleferik hattının çalışmaları tamamlanacak ve seferler başlayacak. Kapasitesi 12 kat artan yeni teleferikle 22 dakikada Uludağ Oteller Bölgesi’ne ulaşabilmek mümkün olacak” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir