• DOLAR 32.586
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2427.824
  • ...
`Ramazan Ayı, Cihad Ayıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Birlik, beraberlik ve rahmet ayı olan Ramazan`da İslami Sivil Toplum Kuruluşları ve camiaların iftar programları devam ediyor. Köklü Değişim Dergisi İstanbul temsilciliği de iftar verdi. İftara Suriye Birlik ve Dayanışma Derneği, Mustazaflar Cemiyeti İstanbul Şubesi, Özgür-Der, İmkan-Der, İlkav Başkanı Mehmet Pamak, Gazeteci yazar Ahmet Varol, Haksöz Dergisi yazarlarından Hamza Türkmen, Bahadır Kurbanoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Ramazan Cihad Ayıdır
İftar programında bir konuşma yapan Köklü Değişim Yazarlarından Mahmut Kar, son yıllarda özellikle çok farklı Ramazanlara şahit olduklarını ifade ederek "Çok farlı Ramazanlara şahit olduğumuzun bir göstergesi Suriye`de yaşanana olaylardır. Yıllarca Ramazan bize cihad ayı olarak ve ümmetin birliğini, bütünlüğünü sağlayan bir ay olmak yerine belediyelerin, devlet kurumların ve farklı yapıların Ramazan ayında eğlenceler düzenleyerek gerçekleştirdikleri Ramazanlar şeklinde geçti. Suriye`de Müslümanlar `Hoş Geldin Ramazan, Defol Beşşar` diyerek Ramazan ayının aynı zamanda cihad ayı olduğunu ortaya koydu ve bize gösterdi. Müslümanlar Suriye`de Ramazan`ı bir mücadele ile bir cihad ayı olarak zalim ve tağut olan bir rejimi yok etmek için bir cihad ayı olarak değerlendiriyorlar. Bizler dualarımızda Ramazan ayının bize zafer ayı olarak zilletin, mahkumiyetin ve esaretin İslam ümmeti üzerinde ki son ay olmasını için dua ettik" dedi.

Allah`a Dayananlar Onun Yardımına Mazhar Oldular
Allah`a iman etmiş, ona sırtını dayanmış, ondan başka hiçbir güç ve kuvveti kabul etmemiş Müslümanlar Allah`ın inayetine ve Allah`ın yardımına mazhar olduklarını söyleyen Kar, "Allah yardımını böyle topluluklara gönderir. Özellikle son yüzyılda ABD`nin, Batı`nın büyüklüğü bizlerin gözünde o kadar abartıldı ki sanki Müslümanlar sahip oldukları İslamakidesiyle, vahdet ile hiçbir güce sahip olamazlar böyle bir algı oluşturuldu Müslümanlarda. Ama elhamdülillah son yıllarda bu algı kırılmaya başlandı. Vahdet ile Müslümanların karşısında askeri, sanayi, zirai ve siyasi olarak büyük güçlere sahip olan devletlerin dahi çaresizlik içinde bıraktığına şahit olduk" şeklinde konuştu.

İftar programı yapılan duanın ardından sona erdi.
(Şükrü Gündüz - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir