• DOLAR 32.59
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2509.419
  • ...
Sıkça yapılan öğretmen değişikliğine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İlkokulu’nda sınıf öğretmeninin sıkça değiştirilmesine tepki gösteren öğrenci velileri, çocuklarını okula göndermeyerek yaşanan durumu protesto ettiler. İlkokulda aynı sınıfta eğitim gören öğrencilerin sınıf öğretmeni bir dönemde 6 defa değişti. Sıkça yaşanan öğretmen değişikliğinin çocuklarının eğitimini olumsuz yönde etkilediğini belirterek duruma tepki gösteren öğrenci velileri, sorun giderilinceye kadar çocuklarını okula göndermeme kararı aldı.

Okul önünde toplanarak durumu protesto eden veliler, bu konuda öğrencilerin fazlasıyla sıkıntı çektiğini aktardılar.

Çocuklarını 2-3 gündür okula göndermediklerini söyleyen veliler, sürekli değişen öğretmen sorununun öğrencilerin eğitimini kötü etkilediğini ve bu yüzden çocuklarının ders notunun düştüğünü vurguladılar. Konu ile ilgili konuşan okul yetkilileri ise yaşanan sorunun ellerinde olmadığını, kendilerinin de bu durumdan hoşnut olmadıklarını aktardılar.

“Çocuklarımızın ders notları düşüyor”

Öğretmen değişikliğinin öğrencileri kötü etkilediğini belirten velilerden İlyas Gündüz, “Önceki öğretmen, 3 yıl içinde çocuklarımızı çok iyi bir seviyeye getirdi, ondan oldukça memnunduk. O gittikten sonra yeni gelen ile beraber 6’ncı öğretmen değişikliği oldu. Çocuklarımız daha öğretmenlerine alışamadan, tanımadan öğretmen tekrar değişiyor. Sürekli öğretmen değişikliği çocuklarımızı olumsuz etkiliyor. Çocuklarımızın ders notu oldukça düştü. İsteğimiz iyi ve daimi bir öğretmendir. Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz.” dedi.

“4 ayda 6 öğretmen değişti”

4 aylık bir eğitim döneminde 6 öğretmen değişikliğinin yaşandığını aktaran bir diğer veli Mehmet Özdemir, “Birinci dönemden bu yana 4 aylık bir zaman diliminde çocuklarımızın öğretmenleri 6 defa değişti. 2 veya 3 haftada bir çocuklarımızın öğretmenleri değişiyor. Daha çocukları yeni öğretmeni tanıyamadan, öğretmen çocuğu tanımadan yeni bir öğretmen geliyor. Hal böyle olunca çocuklarımız eğitimlerinde geri kalıyorlar. Eğitimleri yarıda kalıyor, bizde çocuklarımızı 2-3 gündür okula göndermeme kararı aldık. Biz veliler olarak Milli Eğitim Müdürlüğünden gereğinin yapılmasını arz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yetkililerin bu konuya çözüm bulması gerektiğini belirten veli Fikri Çoban, “Haftada bir öğretmen değişiyor, sezon açıldığından beri çocuklarımız belirli bir öğretmenle eğitim göremedi. Bu da çocuklarımızın notlarını kötü etkiliyor. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyorum.” diye konuştu.

“Öğretmenlerimize alışamıyoruz”

Öğretmenlerine alışamadıklarını belirten Viyan Güneş ve Şifa Ay isimli öğrenciler ise şunları söylediler: “Biz eski öğretmenimize alışmıştık; ama değişti. Hatta öğretmenlerimiz çok değişiyor. Bir tanesine alışamadan başka öğretmen geliyordu. Biz sadece bir tane öğretmen istiyoruz.”

“Biz de değişmesini istemeyiz; ama elimizde değil”

Konu ile ilgili konuşan okul yetkilileri, “Biz okul yönetimi olarak sürekli öğretmen değişikliğinin öğrenci açısından zararlarını iyi biliyoruz. Biz de öğretmenlerin değişmemesini çok istiyoruz. Çünkü bu durum öğrencileri kötü etkiliyor. Fakat bu konu elimizde değil maalesef. Kimi öğretmenin başka okula görevi çıkıyor, kiminin başka bir ataması çıkıyor. Bu yüzden bizim de elimizden bir şey gelmiyor. İnşallah bu konu en yakın zamanda çözülür diye umut ediyoruz.” ifadelerini kullandılar. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir