• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Budist Katliamına Tepkiler Çığ Gibi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Mynmar`ın Arakan bölgesinde, Budist yönetimi tarafından Müslüman halka yönelik yapılan katliama tepkiler çığ gibi büyüyor. Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi Cuma namazından sonra Ofis Camii bahçesinde Budist yönetimin Müslümanlara yaptığı vahşet ve katliamlar kınandı.
 
Diyarbakır Anadolu Gençlik adına basın açıklamasını okuyan şube başkanı, Abdurrahman Ergin, kardeşliğin, paylaşmanın, merhametin daha çok hissedildiği bu günlerde Bengal Körfezinin doğu kıyılarını kana bulayan bir katliam yaşandığını hatırlatarak, Arakanlı Müslümanların, kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden kundaktaki bebeklere varıncaya kadar diri diri yakılarak tüyler ürpertici bir şekilde şehit edildiklerini söyledi.

Arakan`lı Müslümanlar Her Yönden Abluka Altına Alınmışlar
Ergin, ırkçı ve fanatik Burma yönetimi evrensel insan hakları, çocuk hakları, vatandaşlık hakları gibi birçok temel hak ve özgürlükleri yok sayarak dünyanın gözü önünde bu vahşeti işleme cüretini gösterdiğinin altını çizerek basın açıklamasına şöyle devam etti: " Bölgede birçok Müslüman`ın sorgulanamadan tutuklandığı ve halen işkence altında oldukları bilinmektedir. Bu Müslümanların akıbetleriyle ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamaktadır. Fanatik Budistler tarafından Arakan`lı Müslümanların evleri, köyleri, iş yerleri yakılıp yıkılmaktadır. Aynen İsrail`in Filistinli Müslümanları Gazze şeridine sıkıştırmaları gibi Arakanlı Müslümanlar her yönden abluka altına alınmışlardır."

Fanatik Budistler Camileri, Mescitleri Yerle Bir Ediyor
Her türlü insani yaklaşımdan uzak olan bu fanatik Budistlerin camileri, mescitleri yerle bir ettiğini belirten Ergin, Budistlerin, Müslüman kadınlara da tecavüzden geri kalmadığını, bebekleri annelerin gözleri önünde pişirerek katletme vahşetini de sergilediklerini ifade etti.

Arakan`da Yaşananlar, Küresel Irkçı Emperyalizmin Tasallutudur
Sömürgelerindeki çıkarları gereği, bölge halklarını etnik, mezhepsel ya da dini farklılıkları kaşıyarak birbirine düşüren Anglosakson-Yahudi Beyaz Adam aynı planı Burma`da da uyguladığını vurgulayan Ergin çatışmadan, kargaşadan, terörden beslenen bir kafa yapısının bu meseleleri çözmesi beklenemez diyerek açıklamasını şöyle sürdürdü: " Arakan`da yaşananlar, küresel ırkçı emperyalizmin bölgeye tasallutundan başka bir şey değildir. Irkçı emperyalizm Bosna`da, Çeçenistan`da, Filistin`de, Irak`ta, Afganistan`da, Sudan`da, Somali`de, Libya `da, Suriye`de gerektiğinde etnik ayrımcılığı, gerektiğinde mezhep faktörünü, gerektiğinde inanç farklılığını gündeme getirerek bu bölgelere fitne tohumları ekerek kanlı yeryüzündeki kanlı iktidarlarını güçlendirme gayretindedir. Arakan`da olup bitenler, Yalta Konferansıyla temelleri atılan ve Birleşmiş Milletlerin şemsiyesi altında ikame edilen Yeni Dünya Düzeninin insanlığa tek getirisinin kanla sulanan kaos ortamı olduğunu bir kez daha göstermiştir."
 
Türkiye Arakan Katliamını Uluslar arası Platforma Taşımalı
Ergin, başta Türkiye Dış İşleri olmak üzere tüm İslam Ülkelerinin Arakan`daki katliamı uluslararası platformlara taşıması çağrısında bulunarak, çıkarları için Libya`ya müdahale eden, Suriye`ye dair rant hesapları yapan Batının ikiyüzlülüğü gözler önüne serilmelidir dedi.
 
Bütün İslam Ülkeleri Burma ile ilişkilerini tek taraflı askıya almalı; mevcut fanatik yönetime destek veren ülkelerle de ekonomik ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini şeklinde konuşan Ergin, son olarak "Bu yaşanan gelişmeler karşında tarihe tanıklığımızın ve insanlara karşı sorumluluğumuzun gereği olarak bütün kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi. Basın açıklamasından sonra katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.(Osman İçli-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir