• DOLAR 32.498
  • EURO 34.759
  • ALTIN 2488.776
  • ...
Suriyeli Mültecinin Yaşam Savaşı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Suriye`de devam olaylardan kaçarak Türkiye`ye sığınan mültecilerin yaşam savaşı veriyor. Suriye`nin Halep kentinde yaşayan ve şuan Elazığ`ın Kovancılar ilçesinde kurduğu çadırda yaşam savaşı veren Cuma, çatışmalarda 3 oğlunun öldüğünü, birinin de yaralandığını söyledi.

Türkiye`ye giriş yaptığı sırada Suriye askerleri tarafından üzerinde bulunan 2 bin dolarının alındığını ifade eden Cuma, ilk önce Şanlıurfa`ya, oradan da Malatya`ya ve en son Kovancılara yerleştiğini söyledi.

Yetkili makamlardan her hangi bir yardım alıp almadığı şeklindeki sorumuza cevap veren Cuma, Kaymakamlığa başvurduğunu, fakat herhangi bir yardım alamadığını söyledi.

Lavabo, mutfak ve banyonun olmadığı kendi imkânlarıyla yaptığı bir çadırda eşi ve torunuyla yaşayan Cuma, halkın fitresi ve yardımı ile yaşadığı, bundan dolayı Müslümanlara teşekkür ettiğini söyledi. Müslümanlardan olmazsa kimsenin yardım etmeyeceğini belirten Cuma, yol biletinin kesilmesi halinde Suriye`ye döneceğini belirtti. (Harun Kırmızıtoprak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir