• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
`Aile Son Kalemizdir Onu Koruyalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Gemlik Belediyesi`nin Ramazan Ayı Kültür Etkinlikleri kapsamında ilçeye davet ettiği Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu sevenleri ve hayranlarıyla buluştu. İskele Meydanı Festival Alanında organize edilen Ramazan Söyleşilerinde Televizyon Programları ve 45`in üzerindeki kitaplarından alıntılar yapan Vehbi Vakkasoğlu, Peygamberimiz Hz. Muhammed ve Mevlana Celalettin Rumi`nin yaşamından kesitler sunarak konuşmasını renklendirdi.

 

Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Sarı, AK Parti İlçe Başkanı Necdet Yılmaz, İlçe Müftüsü Muammer Turan`ın yanı sıra, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerinin de izlediği söyleşi yoğun ilgi gördü. Gemliklilere bir saat on beş dakika seslenen Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, sevgi, saygı, hoşgörü, aile olmanın erdemleri konusunda çarpıcı açıklamalarda bulunurken, "Tebessüm en büyük sadakadır" diye konuştu.

 

Sevgi Paylaştıkça Çoğalır
"Riyakârlık yapmadan, gösterişe ve samimiyetsizliğe sığınmadan, ciddiyetsizlik yerine içten gelerek çocuklarınıza ve eşlerinize tebessüm edin, sevginizi gösterin" sözleriyle konuşmasını başlatan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu, "Özellikle hanımlar ve anneler şefkat kahramanlarıdır" dedi. Öncelikle annelerin yüreklerini açması gerektiğini vurgulayan Vakkasoğlu, "Sevgi azalmamalı. Aile Ortadan Kalkmamalı. Dünya bu kadar katılaşmamalı. Anne yüreği de giderse kalır mı aile? Bu nedenle içimize, yüreğimize, derinimize samimiyetle bakalım. Sevgiyi, saygıyı, tebessümü ben demiyorum, bunu Efendimiz Hz. Muhammed`in (S.A.V.) sünnetidir" dedi. Sevginin paylaştıkça çoğalıp, coşacağını açıklayan Vehbi Vakkasoğlu, Kutsal Ramazan ayında gönüllerin, yüreklerin açılmasını isteyerek, beddua yerine duaya sığınılması gerektiğini kaydetti. Vakkasoğlu, "Dua dururken, beddua ne diye?" sorarak, insanı insan yapan üç midenin bulunduğunu açıkladı.

 

Kalp ve Kafa Midesini de Doyurmak Lazım
Karnımızdaki mide için 2 dilim ekmek, bir bardak suyun yettiğini belirten Vehbi Vakkasoğlu, "Kalbimizin de midesi var ve o da acıkıyor farkında mısınız? Kalbimizin midesi ancak sevgi, şefkat, tebessüm, samimiyet ve merhametle doyar. Eğer Gerçek sevgi ile doymuyorsa, yabancı, yalan, haram ve günah sevgilerle doyar. Nasıl ki ekmek bulamayan, toprak, taş, çakıl yerse bu da öyle bir şeydir. Üçüncü mide ise kafa midesidir. Bu mide de sadece bilgiyle doyar" dedi.

 

"Eşinizle Rekabet Ederek Aile Kurtulmaz"
Eşlere mutlu bir aile adına tavsiyelerde bulunan Vehbi Vakkasoğlu, özellikle bayanlara yönelik olarak, "Eşinizle yarışarak, rekabet ederek, inatlaşıp, didişerek aile kurtulmaz. Karşılıklı hoşgörü, sevgi, saygı, samimiyet ve tebessümle, konuşarak aile kurtulur. Ailelerimiz bizim son kalelerimizdir. Onu koruyalım. Batı da karı koca yemek yiyip, herkes yediğini ödemekte. Biz bu durumlara düşmeyelim" diye konuştu.

 

Ramazan ayını sevginin, affın, günahlarda arınmanın mevsimi olarak nitelendiren eğitimci yazar Vehbi Vakkasoğlu, Peygamberimiz Hz. Muhammed`in (sav) ve Mevlana Celalettin Rumi`nin yaşamından kesitler sunarak konuşmasını renklendirdi. Müslüman`ın Müslüman`a üç günden daha uzun süre küsmemesini Hz. Muhammed`in yaşamından kesitlerle anlatan Vakkasoğlu, "Üç günlük kısa dünya kavgaya küslüğe değmez. Biz gönlümüze hangi tohumu ekmişsek onu biçeriz. Gönül tarlalarımıza hangi tohumları ektik? Buna bakalım. Sevgiyi, hoşgörüyü, tebessümü ekersek, onu biçeriz" diye konuştu. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir