• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
`Allah`ın İkramı Çocuklarımızı, Kur`an İle Doyuralım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Okulların tatile girmesiyle milyonlarca öğrenci Kur`an öğrenmek için Diyanet İşleri Başkanlığı`nın "Yaz Kur`an Kurslarına" akın etti, camiler cıvıl cıvıl çocuklarla şenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı`nın tüm yurtta başlattığı "Yaz Kur`an Kurslarına" destek veren kanaat önderinden Molla Ekrem Derdiyok Hoca, toplumun ıslahı için Kur`an eğitiminin önemine vurgu yaptı ve Allah`ın bir ikramı olan çocuklarımızı Kur`an ile doyurmamız gerektiğini söyledi.

İşte Molla Ekrem Derdiyok Hoca ile yaptığımız söyleşinin tamamı…


Diyanet İşleri Başkanlığı`nın camilerde düzenlediği Yaz Kur`an Kurslarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tabi camilerde yapılan bu çalışma olumlu ve müspet görünmekle beraber, geç kalınmış bir faaliyet olarak görüyoruz. İnşallah temennimiz odur ki bu çalışmanın kalıcı bir şekilde devam etmesi yönündedir. Çünkü camiler vahyin merkezidir, bütün eğitim yuvalarına öncülük yapan ilahi şiarlardır. Aldığımız duyumlara göre yaklaşık 2 milyon evladımız bu kurslara katılmış ve faydalanmış, çocuklarla ilgilenen cami görevlilerinden de Allah razı olsun gösterdikleri sabırdan dolayı. Camilerdeki cemaatimizde çocuklara sahip çıkarak onları kovmak yerine nasihat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Şunu unutmamalıyız ki Kur`an`dan uzak yetişen bir nesil belli bir yaşa geldiğinde bu toplumun başına bela olacaktır. Bu yüzden bizler önlemimizi şimdiden almak zorundayız. Diyanet İşleri Başkanlığı`nın geç kalınmış da olsa bu çalışmayı yapması, hayırlara vesile olacaktır inşallah.


Okullarda yeni dönemde 4+4+4 sistemiyle verilecek olan Kur`an ve Siyer derslerini nasıl buldunuz?
Kur`an ve Siyer dersinin verilecek olması ümit vericidir. Ancak şimdiye kadar Müslüman Anadolu halkının beklentilerine cevap verilmemiştir. Ve ümit ediyoruz ki bu aşamadan sonra inançlı insanlarımızın beklentilerine kalıcı ve müspet cevaplar verilecektir. Bu da Türkiye`nin başındaki idarecilerin yapması gereken bir uygulamadır. Ben bir vatandaş olarak idarecilerimizden çocuklarımızın manevi tarafının güçlenmesi için atılan bu müspet adımın kalıcı olmasını, seçim malzemesi yapılmamasını istiyorum.


Anne- babalara Kur`an eğitimi hakkındaki tavsiyeleriniz nelerdir?
Çocuklar, anne- babalar için Allah-u Teâlâ`nın birer lütuf ve ikramıdır. Bu lütuf ve ikram Allah tarafından verilmiş emanet olan bir ikramdır. Anne ve babaların bu emanetlere, yüce yaratıcı Allah tarafından kendilerinden istenen eğitimin verilmesi gerekiyor. Bunun yolu da kâinat ve evrenin şifresi olan, biz aciz kulların ise hayat programı olan Kur`an-ı Azimüşan`ın eğitimini vermekten geçer. Bir anne- baba için çocuğuna verilecek en güzel ve en hayırlı hediye Kur`an eğitimidir. Çocuklarına karşı merhametli olan Ebeveynler bu güzel hediyeyi çocuklarından esirgememelidirler" dedi. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir