• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Adana`da 53 Bin Öğrenci Kur`an Öğrendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Yaş sınırının kaldırılmasıyla beraber camilerde düzenlenen yaz Kur`an kurslarına ilginin hayli yoğun olduğu Adana`da, camilerde Kur`an eğitimi alan çocukların camilere olan bağlılıklarını daha da artırmak için bir takım sosyal ve kültürel faaliyetler de yaptırılıyor. Her camide en az 100 öğrencinin eğitim aldığını söyleyen Adana Müftüsü Arif Gökçe`yle yaz Kur`an kurslarını ve önümüzdeki dönemdeki plan- projelerini konuştuk.

 

Kur`an Kurslarına Yönelik Yoğun İlgiyi Nasıl Değerlendiriyorsunuz?
Şimdi halkımızın her zaman olduğu gibi İslam dinine bakışı müspet olmuştur. Geleceğe umutla bakmak ve arkalarından hayırlı bir nesil yetiştirmek isteyen Kur`an`a saygı duymuş ve öğrenmek ve öğretmek için çaba sarf etmiştir. Savrulmuşluğun, uyuşturucunun alkolün kapkaç ve gaspın toplumu kemirdiği bu ortam Müslüman halkımızın gözünden kaçmıyor tabi. Bunun için de Allah`ın razı olacağı, peygamberinin yolundan gidecek bir nesil yetiştirmek istiyor. Bunun yolu da herkes tarafından bilindiği üzere Kur`an çerçevesinde verilecek bir eğitimle mümkün olabilir. Bu yıl kurslarda patlama olmasının nedeni yaş sınırının kalkması ve hamdolsun ailelerin bu bilinci yavaş yavaş edinmesi ve tabiî ki Allah`ın yardımıyladır. Bizler de Adana İl Müftülüğü olarak böyle yoğun bir katılımın olacağını tahmin ettiğimizden, camii imam ve müezzinlerimizin yanı sıra fahri Kur`an öğreticileriyle camilerdeki yoğunluğa bir şekilde cevap vermeye çalıştık.

 

Bu Yıl Katılım Rakam Olarak Nasıldı? Bu Doğrultuda Geleceğe Yönelik Projeleriniz neler?
Bu yıl Kur`an kurslarımızda bizlere ulaşan bilgiye göre Adana ilimizdeki camilerimize gelip eğitim alan öğrencilerimizin sayısı yaklaşık 53 bin. Tabi bu kadar öğrenciye kaliteli bir eğitim vermemiz gerektiğinden fahri hocalarımızla açıklarımızı kapattık. Camilerin yetersiz kaldığı yerlerde, Adana Valimizin yardımlarıyla birçok okulumuzda da Kur`an eğitimi verildi. Bizleri duygulandıran kareler yaşandı yaz Kur`an kursları eğitimi sırasında, bazı anne babalar çocuklarının ellerinden tutarak getirip kayıtlarını kendileri yaptırdılar ve görevli arkadaşlarımıza teslim ettiler. Daha önceleri yaz tatillerinde sokaklarda gezmesinler diye çalışmaya gönderdikleri çocuklarını bundan böyle camilere göndereceklerini ifade ettiler. Bu durumun toplumda bir uyanışın olduğunun açık bir göstergesi diye düşünüyorum. Tabii sadece Yaz Kur`an kurslarıyla kalmayacak inşallah. Geçtiğimiz kış Adana`da faaliyet gösteren 243 adet Kur`an Kursumuz vardı bunu bu yıl önce Allah`ın yardımı sonra hayırsever vatandaşlarımızın yardımıyla 450`ye çıkarmayı düşünüyoruz.

Camilerde Eğitim Veren Hocalara Eğitim Verildi mi?
Tabiî ki böyle bir çalışmamız oldu. Daha önceleri niçin Kur`an öğrenmediğini sorduğumuz gençlerden hep şu cevabı alıyorduk; camilerde gereken eğitimin verilmediği ve bazı hoca kardeşlerimizin öğrencilerle diyaloglarının zayıf olması ve camilerimizde bulunan cemaatimizin çocuklara tahammül gösterememesini örnek veriyorlardı. Bizler de bu sıkıntıların bir daha yaşanmaması için Kur`an Kurslarımız başlamadan önce cami görevlilerimize ve fahri hocalarımıza uzmanlar tarafından verilen 3 günlük eğitim semineri düzenledik. Faydalarını da görüyoruz çocuklar artık camiden kaçmıyor ve nerdeyse günün yarısını camilerde geçiriyor. Hocalarımıza çocuklara sosyal etkinlikler düzenlemeleri içinde talimat verdik ve Adana İl Spor Müdürlüğü ile yaptığımız anlaşmayla çeşitli etkinlikler yaptırdık. Yüzmeye gitme, piknik, iftar ve çocuklara çeşitli elektronik eşya dağıtılması gibi etkinliklerimiz oldu. Bu çalışmalardaki tek amaç Kur`an nesli yetiştirmek ve çocukları camiye düşman değil de dost etmek.

 

Hocam Son Olarak Neler Söylemek İstersiniz?
Bizlere bu imkanı verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Rabbim ayaklarımızı dini üzere sabit kılsın ve çalışmalarımızı bereketlendirsin. Buradan tüm İslam aleminin ramazanı şeriflerini tekrardan tebrik ediyor dünyanın çeşitli yerlerinde eziyet ve işkence gören Müslümanlara rabbimin güç ve kuvvet vermesini ve ümmete de bu vesileyle uykudan uyanmayı nasip etmesini niyaz ediyorum. (Mustafa Çiçek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir