• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Arakan`daki Vahşet Bitlis`te Telin Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Anadolu Gençlik derneğinin düzenlediği; Diyanet-sen , Eğitim Birsen, İmam Hatipliler Derneği, Best-Der ,Bitlis Kültür ve Sanat Tiyatrosu, Hak Der, Saadet Partisi ve vatandaşların destek verdiği basın açıklaması Cuma namazından sonra merkez Ulu Cami önünde yapıldı.

 

Basın açıklamasını Anadolu Gençlik Derneğinden Cezmi Akarsu okudu.
Basın açıklamasında Arakan`ın tarihi hakkında bilgiler veren Akarsu, Arakan`ın 19 yüzyılda İngiliz işgaline girdiği ve İngilizler tarafından bu ülkenin zenginliklerinin sömürülüğünü söyledi. İngiliz İşgali sırasında Budistliği kabul etmeyen 150 bin Arakanlının katledildiğini ifade eden Akarsu, 1962 yılında kominstlerin Burma`da iktidara gelmesiyle Arakan`da cinayet ve tecavüzlerin arttığını camilere kilit vurulduğunu söyledi.

 

Arakan`daki zulümlerin devam ettiğine dikkat çeken Akarsu, Arakan`daki zulmün ne ilk ne de son olduğunu ancak Müslümanların kardeşlerine sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

 

Akasu son olarak "İslam ülkelerindeki zulümleri kınıyor ve kınamaya da devam edeceğiz." İfadelerin kullanarak basın açıklamasına son verdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir