• DOLAR 32.564
  • EURO 34.726
  • ALTIN 2411.152
  • ...
Osmaniye İlim Der`den İftar Yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
OSMANİYE - Verilen iftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan İlahiyatçı Yazar Ekrem Derdiyok, İslami değerlere karşı savaş açıldığı bir zamanda Müslümanların oruç ve ibadetlerinden yeterince istifade ettiğini, fakirleri gözeterek zengin ile fakir arasında bir köprü olduklarını, bununla da yetinmeyip İslam`ın her yere ulaşması için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını söyledi.


Derdiyok Hoca, \"Huzeyfe (RA) şöyle sorar; Sahabeler Allah Resulü`nden hayırdan sorarlardı. Ben ise şerrin bana dokunmaması için şerden soru sorardım. Huzeyfe, `Ey Allah`ın Resulü İslam gelmeden önce biz şerdeydik, küfürdeydik ama İslam geldikten sonra şeref ve izzet kazandık. Hayrın içerisindeyiz. Acaba bu hayırdan sonra şer devam edecek mi? Allah`ın Resulü, evet, zaman gelir şer yine hâkim olur. Ey Allah`ın Resulü, o şerden sonra hayır hakim olacak mı? Allah`ın Resulü evet diyor. Ancak bunun içinde bulanıklar olacaktır. Ey Allah`ın Resulü o bulanık dediğin şey nedir? Bir kavim gelecek o kavim benim yolumun dışında İslam adına bir yol alacak, bende Müslüman`ım diyecek Allah`a, Peygambere iman ettiğini söylediği halde ayet okuyacak hadis okuyacak ama benim sünnetimin dışında hareket edecek. Ey Allah`ın Resulü onları bize tarif edebilir misiniz? Allah`ın Resulü derki; onlar öyle kişiler ki onların bazı hareketleri sizin hoşunuza gidecek bazı hareketlerinden de rahatsız olacaksınız. Ey Allah`ın Resulü acaba onlar neye çağırıyorlar? Allah`ın Resulü şöyle buyuruyor; onlar cehennem kapısına çağırıyorlar. Kim onların bu davetine icabet ederse bu davet onları cehenneme götürür. Bugün içinde yaşadığımız bu asırda öyle mesajlar veriliyor ki öyle çağırıcılar vardır ki kimi çağrıcıların Kur`an ve sünnet yolunda yola çıkmış kimi çağrıcıların davetini icabet edildiği zaman muhakkak bilmeliyiz ki o davet bizi cehenneme götürür onun için dikkatli olmalıyız. Ey Allah`ın Resulü onların sıfatı nelerdir? Onların sıfatlarını söyle de kendimizi onlardan koruyalım. Allah`ın Resulü derki; onların sureti ve cildi bizim suretimize ve cildimize benzer. Bizim dilimizle bizimle konuşacaklardır. Ben öyle bir insanla veya öyle zamanla karşılaştığım zaman, senin bana tavsiyen nedir? Allah`ın Resulü İslam cemaatine uyun ve cemaatleşin Kur`an ve sünnetin emrinde bir araya geliniz. Sizi kuran ve sünnete çağıran imamınıza kulak veriniz, itaat ediniz. Şayet o dönemde Kur`an ve sünnet çizgisinde bir cemaat yoksa bütün fırkalardan uzaklaş. Git bir ağacın köküne sarıl, açlık geldiğinde onu dişinle kemir, açlığını onunla gider, ta ki ölüm gelip sana çatıncaya kadar. Evet arkadaşlar küfrün, şirkin ve nifakın İslam adına veya ortaya çıkmış İslam`ın dışında hareket eden fırkaların yaşadığı bir dönemde yaşıyoruz. Onun için bize düşen görev Kur`an ve sünnetin dışına çıkmamaktır. Kur`an ve sünnet ne emrediyorsa onu yerine getirmektir. Evet bizler Kur`an ve sünnete aşık olmalıyız\" dedi.


İftar programlarıyla ilgili görüştüğümüz (OSİYAD )Başkanı Özgür Palta, \"Ramazan ayının başlamasıyla beraber her Perşembe günü derneğimizde iftar yemeği veriyoruz. İftar yemeğinden ve namazlarımızı eda ettikten sonra Ramazan fıkhıyla ilgili bilgilendirme seminerleri veriyoruz. Bu gibi programlarımızın Ramazan boyunca devam edecek\" dedi. (Abdulkadir Alakuş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir