• DOLAR 32.557
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2424.877
  • ...

MERSİN-Mersin Üniversitesi (MEÜ) içerisinde bulunan Teknopark Binası`ndaki toplantıda İşkur Hizmet Noktası hizmet protokolü İşkur İl Müdür Vekili Tuncer Arslan ile Teknopark Genel Müdürü Özgür Durmaz arasında imzalandı.

 

Toplantının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu İşkur Hizmet Noktası ve Avrupa İşletmeler Ağı İrtibat Bürosu`nun açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından üniversite öğrencileri, iş arayanlar ve şirketlerin eleman arayışlarına çözüm yolları bulmak üzere kurulan İşkur Hizmet Noktası Türkiye`de bir ilk olarak Mersin Teknopark içerisinde hizmet vermeye başladı. Öte yandan Mersin Teknopark`ın 1 ay içerisinde tamamlanacak kuluçka binasında yer alacak yüksek teknolojik altyapısı ile girişimcileri ağırlamaya hazırlandığı bildirildi.

 

İşkur Hizmet Noktası ve Avrupa İşletmeler Ağı İrtibat Bürosu
İşkur Hizmet Noktası`ndaki bilgisayarlar aracılığıyla İşkur`un veri tabanına ulaşılabilecek ve bu veritabanında iş arayan kişiler profilin de kayıtlı olan vatandaşlarımız uygun görüldükleri takdirde Teknopark bünyesindeki firmalara önerilecekler. Nokta İşkur`un Teknopark şubesi şeklinde hizmet verecek.


Avrupa İşletmeler Ağı Bürosu`nda ise Avrupa`da faaliyet gösteren firmaların veri tabanına ulaşılabilecek, böylece Avrupa`daki firmalar ile Teknopark bünyesindeki firmalar gerekli kriterler oluşması durumunda iş ortaklığı yapabilecek.(Osman Öksüz-İLKHA)