• DOLAR 32.591
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2508.218
  • ...
"Bir milyondan fazla Uygurlu toplama kamplarında"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çin'in "Doğu Türkistan" politikalarına değinen Çelik, Çin tarafından Ekim 2017'de "tüm dinlerin ve inançların Çinlileştirilmesi" şeklinde bir siyasetin yürürlüğe konulduğunu söyledi.

Çelik, bu siyasetin asimilasyona açık pek çok yönünün bulunduğunun çeşitli vesilelerle ifade edildiğini dile getirerek, Doğu Türkistan'ın önemli kanaat önderleri, sanatçı ve birçok aydınının kayıp olduğunu dile getirdi.

Kayıp kişilerin ailelerine haber verilemediğine dikkati çeken Çelik, "Tabii tüm bunlar aydınlığa kavuşturulması gereken konulardır. Bu konuda şeffaf bir yaklaşım sergilenirse bu herkes açısından tansiyon düşüren, hadisenin ne olduğunun net anlaşılmasına olanak veren bir imkân yaratacaktır." ifadelerini kullandı.

Çelik, "Çin'in toprak bütünlüğüne ve güvenliğine saygı duyan bir ülkeyiz. Çin'in toprak bütünlüğünü ve güvenliğini önemsiyoruz. Bu meseleye bu şekilde yaklaşırken, tabii ki Uygur Türklerine dönük keyfi tutuklamalar, bir milyondan fazla Uygur Türkünün toplama kamplarında ve hapishanelerde alıkonulması gibi eylemlerin hiçbir şekilde meşru bulunmayacağını söylüyoruz." dedi. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir