• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Meteoroloji`den `Çamur Yağmuru` Uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde İstanbul`da görülen sağanak yağışın Karadeniz ve Doğu Anadolu çevresinde kuvvetlenmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu ile Muğla, Denizli, Afyon, Sinop ve Malatya ile sabah ilk saatlerde İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Muş, Van, Bitlis, Bingöl ve Ağrı çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

METEOROLOJİDEN TOZ TAŞINIMI UYARISI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, doğu illerinde toz taşınımı yaşanacağını belirterek, çamur yağmuru yağabileceği uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada Mardin, Siirt, Batman, Şırnak, Hakkari, Muş, Van, Bitlis, Bingöl, Erzurum, Ağrı, Kars, Ardahan çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, çamur yağmuru gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA
Parçalı bulutlu, sabah ilk saatlerde İstanbul, Kocaeli ve Yalova çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeyli yönlerden kuvvetlice esmesi (30-50 km/s) bekleniyor.

EGE
Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli, Muğla ve Afyon çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege`de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı bulutlu, Hatay çevreleri ile zamanla bölge genelinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Eskişehir dışında bölge genelinin aralıklarla kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sinop çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Esrarengiz toz bulutları!

ORTA VE DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile zamanla bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Giresun, Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile Malatya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Hakkari, Muş, Van, Bitlis, Bingöl, Şırnak, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu, geçeceği tahmin ediliyor. Mardin, Siirt ve Batman çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir