• DOLAR 32.38
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2326.131
  • ...
"Dünyanın her tarafında israf giderek büyüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından “Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, israfı önleyip, kaynakları da daha verimli kullanarak yarınlara daha temiz bir çevre bırakılabileceğini vurguladı.

Kaynakların verimli kullanılmadığını ve dünyanın her tarafında israfın giderek büyüdüğünü ifade eden Gül, “Daha büyük araçlar, daha büyük evler, daha büyük tabakların kullanılması, ihtiyaçtan daha fazla harcamaların yapılması, dünyanın her tarafında bununla ilgili çalışmaların başlatılmasına ve atıkların olabildiğince azaltılması, çıkan atıkların ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili sosyal sorumluluk projelerinin hayata geçirilmesine vesile oldu.” dedi.

Vali Gül, Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde “Sıfır Atık Sosyal Sorumluluk” projesinin başlatıldığını hatırlatarak, Gaziantep’in sıfır atık noktasında Türkiye’de en iyi uygulanan iller arasında olduğunu ve en iyisi olabilmek için hep birlikte çalışılacağının altını çizdi.

Kurumlarda, okullarda, çocuklarda sıfır atık anlayışının yerleşmesi gerektiğini vurgulayan Gül, “Bunu yaparken hem kendimiz öğreneceğiz hem de birilerine öğreteceğiz. Adım adım neler yapılacağı belli. Aslında hepimizin büyük ölçüde yapmadığı ama yapmakla yükümlü olduğumuz şeyleri bizlere hatırlatıyor. Alırken, kullanırken, başkalarına tavsiye ederken kurumumuzda, kendi evimizde olması gerekenleri söylüyor. Bunlar olmazsa şehrimiz, ülkemiz, dünyamız çevre anlamında giderek sıkıntılı bir döneme giriyor, girecek.” şeklinde konuştu.

Herkesin parklar, bahçeler ve yeşil alanların bulunduğu yaşanabilir kentler istediğini söyleyen Gül, bu isteklerin yerine gelebilmesi için önce mevcudun korunması gerektiğini dile getirdi.

Bir ağacın yetişme süresinin uzun yıllar aldığının altını çizen Vali Gül, “Kurumlarda, ev hayatında bu tüketim alışkanlığı temposu yavaşlatılmadığı müddetçe bireysel ve kurumsal sıkıntılar devam edecek, her gün bir ağaç diksek yine yetmeyecek. Bunun için hep birlikte el ele vererek üzerimize düşen görevleri koordineli bir şeklide iletişim içerisinde yapacağız.  Başarısızlık söz konusu değil, bütün şartlar şehrimizin, kurumların, bireysel anlamda bizlerin lehinedir.” diye konuştu.

Toplantıda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Allan da sunum yaptı. Kamu kurum ve kuruluşlardan projeden sorumlu yetkililerin katıldığı toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir