• DOLAR 32.6
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2520.753
  • ...
Silivri Cezaevi`nden Film Gibi Firar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Silivri Cezaevi`nden film gibi firar yaşandı. Ergenekon ve Balyoz davalarının tutuklularının da bulunduğu cezaevinden kaçış film sahnelerini aratmadı.

İnfaz Koruma Memurlarının kullandığı servis minibüsüne binerek cezaevinden kaçan tutuklu Ramazan S. (32), bir gün sonra yakalandı.

İstanbul`da yaşayan kasten yaralama ve uyuşturucu madde kullanımı suçlarından sabıkalı Ramazan S. (32) adlı esnaf hakkında, sahte para suçundan yakalama kararı çıkartıldı. Polisin 25 Temmuz Çarşamba yaptığı asayiş uygulamasında yakalanan Ramazan S. adli makamlara sevk edildi. Tutuklanan sanık S. önce Metris Cezaevine teslim edildi daha sonra ise Silivri Cezaevine sevk edildi.

26 Temmuz Perşembe Cezaevi İnfaz Koruma memurları tarafından teslim alınan Ramazan S., ilk sayımı yapılmadan intibak koğuşuna yerleştirildi. Tutuklu S. 17:00 sayımının ardından infaz koruma memurlarının çıkış saatinde parmak izi ile çıkılan kapının açık olduğunu fark etti. Ramazan S., koğuşun açık olan demir kapısından çıktı.

Önce avluya sonra açılan koridordan geçti sonra sivil kıyafetlerini giymiş evlerine dönen infaz koruma memurlarının peşine takılıp yürümeye başladı. Servis minibüsüne binerek cezaevinin asker kontrolündeki kapılarını tek tek geçti. Özgürlüğüne kavuşan Ramazan S., soluğu dükkanında aldı. Tutuklu S.`nin firar sevinci kısa sürdü.

Güngören Asayiş Bürosu`na, Ramazan S.`nin firar ettiği ihbar edildi. Sivil polisler 27 Temmuz Cuma tekstil dükkanına gidip Ramazan S.`yi yakaladı. Yapılan araştırmada, şüphelinin Silivri Açık Cezaevi`den firar ettiği anlaşıldı ve kaçtığı cezaevine teslim edildi. Cezaevi yönetimi, firarla ilgili soruşturma başlattı. Güvenlik Kamerası kayıtları incelenmeye ihmali olan personellerin tespiti yapılmaya çalışılıyor.

Habertürk.com.tr

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir