• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
Kaçırılan Muhtarın Kardeşi Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Geçtiğimiz gün saat 16. 00 sularında PKK` lı sanılan 5 kişilik silahlı bir grup tarafından Van`ın Saray ilçesinin Koçbaşı (Çılık) köyü muhtarı Tahirhan Özgün kaçırılmıştı. Kaçırılan Muhtarın kardeşleri bugün İnsan Hakları Derneği Van şubesine başvurdu. İHD Van şube başkanı Ömer Işık ile beraber bir açıklama yapan kardeşleri, ağabeylerinin bir an önce bırakılmasını istedi.

 

PKK Tarafından Kaçırıldı
İHD Van Şube Başkanı Ömer ışık, kaçıranların HPG militanları olduğunu belirterek, \"Yaşam hakkının kutsal olduğunu, siyasi görüşlerin herkes için değişmez temel bir hak olduğunu, bu konularda herhangi temel bir hak varsa aileleri sıkıntı içinde ve tedirgindirler. Bu konuda muhtarın can güvenliğinin ve yaşam hakkına bir şey gelmeden bırakılması hakkında çağrı yapıyoruz. Devlet yetkililerine de çağrıda bulunuyoruz: Muhtarın alıkonulduğu bölgelerde varsa askeri operasyonlar alıkonulanların can güvenliği riske sokulmadan oradaki operasyonların durdurulmasını talep ediyoruz\" çağrısında bulundu.

 

\"Kimler Tarafından Kaçırıldığını Bilmiyoruz\"
Kaçırılan muhtarın kardeşlerinden Senar Özgün, kaçırılma anını anlatarak, \"Haydar ile Tahirhan Özgün ve birkaç tane köylü de arabadaydı. Kaçıranlar muhtara; `senle kardeşin inin, diğerleri gitsin demişler.\" Muhtarı alıp götürmüşler. Her kimin elindeyse bir an önce bırakılsın. Koruculukla bir ilgimiz yok. Kardeşimi AKP`ye oy verdiği için götürdüler. Her kimin elindeyse kardeşimin bir an önce bırakılmasını istiyorum. Çocuklarına kavuşsun. Kardeşimin bir suçu yoktur. Tek suçu kendi köyüne çalışıyordu. Kimler tarafından kaçırıldığını bilmiyoruz\" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan/Sinan Bilici-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir