• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...


MERSİN-Mersin`in limanı, Serbest Bölgesi, Organize Sanayi Bölgesi ve tarım, ticaret, turizm potansiyeliyle cazibe merkezi olduğunu, böylesine büyüyen bir kentin ihtiyaçlarının da büyüdüğünü anlatan Öner, artan ihtiyaçların yeni yatırımlarla karşılanabileceğini söyledi. Öner, \"Artık \"Kentime iş kapısı açan, yatırım yapan herkes değerlidir\" algısı Mersin`e yerleşmiştir. Akdeniz Oyunları, Havalimanı, yeni nesil serbest bölgeler, lojistik merkez gibi hayati projelerin gündemde olduğu bir dönemde artan ihtiyaçların yeni yatırımcılar tarafından karşılanacağına inanıyoruz. Yatırım için fırsat ve imkan kovalayan tüm kesimleri Mersin`e davet ediyoruz\" dedi.

 

Halk, Kenti ile birlikte Yaşıyor
Coğrafi açıdan lojistik merkez özelliğine sahip olan Mersin`in halihazırda bulunan liman, demiryolu taşımacılığının yanı sıra karayolu taşımacılığında da önemli bir noktada durduğunu ifade eden Başkan Öner, \"Bir ildeki ekonomik gelişmeler o ilin kültürüne, sanatına, turizmine, yani doğasına kadar işler. % 99`luk okuma - yazma bilen oranıyla Türkiye`nin kültürel düzeyi en yüksek olan illeri arasında ilk sıralamalarda olan kentimiz, 1800`lü yıllardan bu yana her türlü ekonomik gelişmeden olumlu etkilenmiştir. Mersin değişip geliştikçe bu ilerleme Mersinlilere de yansımış ve halk, kentiyle birlikte gelişim göstermiştir\" dedi.

 

Mersin Yatıma Doymuyor
Önceki yıllarda, başka illerden gelip kente yatırım yapanlarla ilgili olumsuz bir algılayışın söz konusu olduğunu ancak günümüzde bu algının değiştiğini dile getiren Armağan Öner, yatırımın iş, istihdam ve büyüme anlamına geldiğini ve bu kentte bu algının tamamıyla yerleştiğini söyledi. Artık \"Kentime iş kapısı açan, yatırım yapan herkes değerlidir\" algısının yerleştiğini anlatan Öner, Mersin`in kamu ve özel kuruluşların yanı sıra, halk desteğiyle de yatırımlara sahip çıktığını vurguladı. Kente 1983 yılından beri yapılan yatırımlar ve gelecek planlamalarının sonucu olarak, hızla büyüyen Mersin`in, ihtiyaçlarının da bu büyümeyle paralel olarak arttığını ifade eden Öner, Akdeniz Oyunları, Havalimanı, yeni nesil serbest bölgeler, lojistik merkez gibi hayati projelerin gündemde olduğu bir dönemde artan ihtiyaçların büyük bir bölümünün söz konusu projelerle karşılanabileceğinin altını çizdi.(Osman Öksüz-İLKHA)