• DOLAR 32.564
  • EURO 34.877
  • ALTIN 2432.08
  • ...
Gürpınar Büyük Camii Tadilatında Son Aşamaya Gelindi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Van`ın Gürpınar ilçesinde bulunan ve ilçenin en eski ve en büyük camilerinden olan Gürpınar Büyük Camiinde geçen ay başlanan tadilat çalışmaları devam ederken caminin Kadir Gecesinden önce bitirilmesi bekleniyor.

 

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı muhabirinin sorularını yanıtlayan Gürpınar Büyük Camii imam hatibi Mustafa Ayşin, Cami tadilatına Ramazandan bir ay önce başladıklarını hatırlatarak, \"Bildiğiniz gibi camilerin masraflarını genelde cami cemaati karşılamaktadır. Onun için maddi sebeplere bağlı olarak işler bazen ağır yürüyebiliyor. Bizde camimizi Ramazan ayına yetiştirmeyi planlıyorduk. Ancak maddi imkânsızlıklardan dolayı bitmedi. Yine camimizin duyarlı cemaati sayesinde bu işler yürümektedir. İnşallah Kadir Gecesi`nden önce camimizin tadilatını bitireceğiz\" dedi.

 

Caminin Tadilatına 40 Bin TL Harcandı

Ayşin, Cami tadilatına 40 bin civarında bir masraf yaptıklarını söyleyerek, \"Bu güne kadar camimizin Alçı ve boyasını yaptık, camlarını değiştirdik. Ayrıca halılarımızı da aldık, Onlarda birkaç güne kadar gelir ve onları da döşeriz.\" İfadelerini kullandı.

 

\"Bayan Cemaatimizi de Unutmadık\"

Ramazan ayı olması münasebetiyle caminin bir kısmını ibadete açık olduğunu da aktaran Gürpınar Büyük Camii İmam hatibi Mustafa Ayşin, \"Çalışmalarımız devam ederken özellikle cemaatimizin sıkıntı yaşamamsı için camimizin bir kısmını serdik. Burada hem vakit namazları hem mukabele hem de teravih namazları kılınmaktadır. Zaten bu camimiz merkezde olduğu için cemaati genel ilçe dışında gelen insanlardır. Bu nedenle fazla bir yoğunluk yoktur. Dolayısıyla diğer camilerimizde yakın olduğundan ramazanda ciddi bir sıkıntı yaşamadık\" şeklinde konuştu.

 

Öte yandan Ayşin, bayanları da unutmadıklarını ve camiinin ön girişinde bayanların rahatlıkla gelip ibadetlerini yapacakları bir bayan mescidi de ayarladıklarını aktardı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir