• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı’nda kurulan tanzim satış noktasını ziyaret etti.

İstanbul'da “Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Sebze” satışlarına 50 farklı noktada başlandı. Satış noktalarında incelemelerde bulunan Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı sonrası İstanbul ve Ankara’da 80 noktada tanzim satış sürecinin başladığını belirtti.

Albayrak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Belediyesi yoğun bir çalışma ile kısa sürede örgütlendiler ve altyapıyı hazırladılar. Belirlediğimiz bu 9 ürünü üreticiden tüketiciye gayet makul fiyatlarla hiçbir marj koymadan sunuyoruz” dedi.

İlerleyen zamanlarda bu yapılanmayı daha da güçlendireceklerinin altını çizen Albayrak, “Tabi bu kısa vadeli bir çözüm. Orta ve uzun vadeli tedbirleri aldık. Merkezlerin ve ürün sayısının artması başta olmak üzere bu sistemi genişleteceğiz. Yine Cumhurbaşkanımızın bugün ifade ettiği gibi bu ve benzeri tanzim satış noktaları ile farklı ürünleri de sunacağız. Temizlik ürünleri, boron gibi bu ürünleri çeşitlendireceğiz, meyveler de gelecek. Burayı inşallah artıracağız” diye konuştu.

Tanzim satış noktalarına çok ciddi bir talebin olduğunu kaydeden Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’daki 50 noktayı arkadaşlarımız gezdi. Çok ciddi bir talep var. Vatandaşımızdan memnuniyet var. Marketlerimizde de bugün fiyatlara baktığımızda tanzim satış noktalarımıza doğru hızla bir kayma var. 25 bin noktalık marketler zincirinde de bu fiyatların artık yayılmaya başladığını tüm Türkiye’de göreceğiz. Amaç da bu zaten. Spekülasyon yapmak isteyen, fahiş fiyatlama yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz.  Çok daha iyi olacak. Vatandaşımız memnun, mutlu.” (İLKHA)