• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
G.Kore ile Sosyal Güvenlik Anlaşması İmzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SGK`daki imza törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Güney Kore Ticaret Bakanı Taeho Bark katıldı.

Çelik törende yaptığı konuşmada, Türkiye ve Güney Kore`nin birbirine coğrafi açıdan uzak olsa da Kore Savaşı sonucunda, kalben yakın olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 55. yılı olduğunu anımsatan Çelik, ``İlişkilerimiz stratejik ortaklık düzeyinde başarıyla devam ediyor`` dedi.

Güney Kore ile bu sabah Serbest Ticaret Anlaşması imzalandığına da dikkati çeken Çelik, bu anlaşmalar sayesinde iki ülke arasındaki 7 milyar dolar dolayındaki ticaret hacminin daha da artacağına dair inancını dile getirdi.

Anlaşmayla Türkiye`nin Sosyal Güvenlik Anlaşması imzaladığı ülke sayısının 28`e çıktığını hatırlatan Çelik, Sosyal Güvenlik Anlaşması`nın Türkiye ve Güney Kore vatandaşlarının her iki ülkede de haklarının güvenceye alınması açısından önem taşıdığını belirtti.

Güney Kore`nin, ``Kore Mucizesi`` olarak tanımlanan ve 1961-1996 yılları arasında yüzde 8 büyüme gerçekleştiren ekonomik hamlesinin dünya ülkelerine örnek bir dönem olduğunu anlatan Çelik, Türkiye`nin de uzun istikrarsızlık döneminden sonra istikrarı yakaladığını söyledi.

Çelik, Türkiye ve Güney Kore`nin ``dünyanın parlayan yıldızları`` olarak ifade edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye ile Güney Kore`nin BM, OECD ve G-20 başta olmak üzere uluslararası platformlarda, yakın işbirliği sergilediğini dile getiren Çelik, İzmir`in EXPO adaylığına verdiği destek için de Güney Kore`ye teşekkür etti.

-``İlişkilerin her alanda gelişmesini istiyoruz``-

Güney Kore Ticaret Bakanı Bark da Kore halkının Türkiye`nin, Kore Savaşı`nda gösterdiği fedakarlığı hatırladığını ve Türkiye`ye müteşekkir olduğunu ifade etti.

Türkiye ile Güney Kore arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesini arzu ettiklerini dile getiren Bark, bugün imzaladıkları Serbest Ticaret ve Sosyal Güvenlik anlaşmalarıyla ilişkilerin daha sistematik bir zemine oturacağını ve iki ülkeyi birbirine yakınlaştıracağını söyledi.

İki ülkenin uluslararası platformlarda yakın işbirliği sergilediğini de belirten Bark, ülkesine döndüğünde imzalanan iki anlaşmanın iç onay sürecini hızlandırmak için çalışacağını ifade etti.

Bu arada Çelik, Bark`ın ziyaretinin, 60. doğum gününe rastladığını da ifade ederek, konuk bakanın doğum gününü kutladı.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir