• DOLAR 32.571
  • EURO 34.915
  • ALTIN 2435.489
  • ...
Çin`de `Dolar Milyoneri` Sayısı Bir Milyonu Aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin medyasında yer alan haberde, Şanghay merkezli araştırma şirketi Hurun`un yayımladığı rapora yer verildi. Haberde, tüm Çin genelinde serveti 10 milyon yuanı (yaklaşık 1,6 milyon dolar) geçen zengin sayısının geçen yıl ilk kez 1 milyonu aştığı belirtildi. 2011 yılı sonu itibariyle Çin`de, 1 milyon 20 bin dolar milyoneri bulunduğu ifade edildi.

Çinli zenginlerin en çok bulunduğu yerlerin başında ülkenin başkenti Pekin geldi. 179 bin dolar milyonerine ev sahipliği yapan başkent, ülkenin ihracat merkezi Guangdong bölgesi takip ediyor. Çin`in en kalabalık eyaletinde 167 bin dolar milyonerini yaşıyor.

Ülkenin ticaret ve finans merkezi Şanghay ise 140 bin zengin ile sıralamada üçüncü sırada yer alıyor. Guangdong eyaletinin başşehri ve ihracat üssü Guangzhou`da ise küresel krizden dolayı milyoner sayısının 55 bine indiği açıklandı.

Çinli zenginlerin en çok parayı lüks konut ve spor arabalarına harcarken, son zamanlarda seyahat harcamalarında da ciddi oranda yükseldiğine dikkat çekildi. Zenginlerin yüzde 85`i çocuklarını yurt dışında okutmayı düşünürken, en çok yaptıkları sporların sırasıyla golf, yüzme ve yoga olduğu kaydedildi.

(CİHAN) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir