• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
Bursa`da Ulaşım Yıkımlarla Nefes Alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Raylı sistem ve yeni yolların açılmasının yanında mevcut yolları genişleterek ulaşımı sorun olmaktan çıkarmayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, yıllardır konuşulan ancak bugüne kadar somut bir adım atılamayan Yıldırım`daki Dağyolu Caddesi`nin genişletilmesi çalışmaları kapsamında kamulaştırılan binaları bir bir yıkıyor.

 

İncirli Caddesi ile Musababa Caddesi`ni birbirine bağlayan Dağyolu Caddesi`nin genişletilmesi için başlatılan kamulaştırma çalışmaları kapsamında anlaşma sağlanan 4,5 katlı bir binanın daha yıkımı yapıldı.

 

Ulaşım İçin 3 Yılda 700 Bina Yıkıldı
Mevcut genişliği bazı noktalarda 6 metreye kadar düşen yaklaşık 600 metre uzunluğundaki caddeyi 15 metre genişliğe kavuşturacak olan çalışmalar kapsamında gerçekleştirilen 4,5 katlı binanın yıkımı Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve AK Parti Milletvekili Mustafa Öztürk de izledi. Dağyolu Caddesi`nin Davutkadı ile Teleferik arasında önemli bir bağlantı aksı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, burada yapılacak genişletme çalışması için bölge trafiğinin önemli ölçüde rahatlayacağını kaydetti. Başkan Altepe, \"Yol başta olmak üzere, park, yeşil alan, spor tesisi gibi sosyal donatı alanlarını mahallelerimize kazandırmak için kamulaştırma ve yıkım yapmak zorunda kalıyoruz. Son 3 yılda bu hizmetler için 700 binanın yıkımını yaptık. Dağyolu Caddesi`nin Davutkadı - Musababa arasını tamamlamak üzereyiz. Bunun ardından Musababa - Zümrütevler arasını başlatacağız\" diye konuştu. (Fethullah Özsoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir