• DOLAR 32.499
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2429.204
  • ...

KOSGEB Sakarya Hizmet Merkezi Müdürü İsmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 yıldır sürdürdükleri destek programlarıyla işinin sahibi olmak isteyen girişimcilere 30 bin lira hibe, 70 bin lira da faizsiz kredi verdiklerini söyledi.

Sakarya`daki girişimci adaylarının etkin şekilde çalıştığını belirten Yılmaz, ``Gerçekten çok sayıda girişimcimiz bize başvuruyor. 189 girişimciyi 1,5 yıl içinde destekledik. Yani uzun bir süre değil bu çünkü eğitim ve mevzuatın tamamlanmasını bekliyoruz. Bu, gerçekten iyi bir rakam`` dedi.

Yılmaz, bin 500 girişimciye eğitim verdiklerini ve 189`unun kendi işini kurduğuna dikkati çekerek, eğitim programını tamamlayan kursiyerlerin aldığı sertifikaların meslek bileziği gibi olduğunu söyledi.

-``Bayanlar için pozitif ayrımcılık gösteriyoruz``-

Yılmaz, bayan girişimcilerin artırılması için pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

Bayanların desteklemelerden daha fazla yararlanabileceğini vurgulayan Yılmaz, ``Erkek girişimcilerde yüzde 60, bayanlarda ise yüzde 70 oranında destekliyoruz. Bayanlar için pozitif ayrımcılık gösteriyoruz. Bu anlamda bayan girişimcilerin artırılması için böyle bir uygulamaya gidildi. Bu anlamda belli bir sermayesi olan girişimcimiz işletmesini kurup bizden desteğini alabiliyor`` ifadelerini kullandı.

Yılmaz, ortaklık programını geliştirmek istediklerini belirterek, şunları söyledi:

``Ortak İşbirliği, Güç Birliği programına yöneliyoruz şu anda. Bu program konusunda Sakarya, biraz yetersiz kaldı. Potansiyeline göre yetersizlik var. Şu ana kadar bu tür 3 tane işletme kuruldu desteklerimizle. Bu sayının daha fazla olması gerekirdi. Çünkü şehrimizin yapısı bu programa çok uygun. Önümüzdeki yıl bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. 5 işletme bir araya geldiğinde 750 bin lira destekleme yapıyoruz. Bu anlamda daha fazla ortak girişimciyi bekliyoruz.`` 

AA