• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
FKA, Projeler İçin 700 Bin Lira Kaynak Ayırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - FKA`nın resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illerinde faaliyet gösteren ajans, kurum ve kuruluşların, bölgesel kalkınma için önem arz eden faaliyetlerine doğrudan Mali destek sağlamak amacıyla "2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı"nı başlattı.

 

Kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, kar amacı gütmeyen birlik ve kooperatiflerin başvurabileceği destek programı, bölge potansiyelinin ortaya çıkarılmasına ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik stratejik araştırma, planlama ve fizibilite hazırlama faaliyetlerini içeriyor.

 

Doğu Anadolu Bölgesi için önemli fırsatlardan yararlanmaya ve muhtemel tehditleri önlemeye yönelik acil nitelikli faaliyetler, büyük hacimli yatırım kararlarına etki edecek ve yönlendirilmesine katkı sağlayacak faaliyetler programa dahil edildi.

Program kapsamında desteklenecek projeler için 700 bin lira kaynak tahsis edildi.

Her bir başvuru için verilecek toplam destek miktarı asgari 20 bin lira ve azami 75 bin lira olacak.

Program kapsamında her bir proje bütçesinin en az yüzde 20`si, en fazla ise yüzde 100`ü hibe olarak desteklenebilecek.

Azami proje uygulama süresinin 3 ay olduğu destek için başvurular 30 Aralık 2011 günü sonuna kadar kabul edilecek.

Açıklamada, "Başarılı bulunan projelere sağlanacak Mali desteğin, program bütçesi sınırına bu tarihten önce ulaşması durumunda program sonlandırılacak ve bu durum ajansın web sitesinden duyurulacaktır" denildi.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir