• DOLAR 32.518
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2492.38
  • ...
Merhaba Ey Şehr-i Ramazan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Merhaba, ey şefkat ve merhamet mektebi! Ey huzur ve saadet meşrebi! Ey barış ve güven iklimi!

Merhaba, ey yoksulların yüzünü güldüren, zenginleri merhamete, sahavete getiren, darda kalmışların kalbine ferahlık veren Muhammedi ümmetin ayı!

“Eğer müminler, Ramazan’da elde edecekleri mükâfatın ne kadar büyük olduğunu bilselerdi, yılın tamamının Ramazan olmasını isterlerdi.” (Taberani)

Peygamber Efendimiz (sav) elhak doğru söylemiştir. Ramazan ayı gerçekten çok bereketli ve mübarek bir aydır.
Ramazanda camiler sanki baharda yeniden yeşeren ağaçlar gibi canlanıverir. Gençler, çocuklar, kadınlarla şenlenir. Sadece bazı ihtiyarların gidip geldiği kuytu mekânlar Ramazan ile beraber mamur mekânlar halini alır. Camilerin ışıkları daha bir güzel parlar Ramazan ayında. Maddi ışıklarla beraber manevi ışıklar saçılır camilerde.

Ramazan; verimli bir toprak gibidir. Dünya ve ahret için gerekli olan hayır ve salih amel tohumlarını saçar. İnsanın gönlüne öyle bir rahmet rayihası sunar ki gönüller cennet olur.

Bir manevi doktordur Ramazan; gaflet ve günahların hastalandırdığı Müslümanları tedavi eder. Kalpteki imanın artıp azaldığı malumdur. Ramazan; imanın artmasını sağlar.

Ramazan; hakiki bir dosttur. Gelişiyle bizleri düşmanlarımıza karşı korumaya başlar. O düşmanlar iblis, nefs ve dünya sevgisidir ki bizi dünya ve ahret şekavetine davet ederler.

Ramazan; fakir ve yoksulları sevindirir. Hiçbir zaman göremeyecekleri lütuf ve ikramlarla karşılaşırlar. Yalnız fakir derken sadece maddi fakirlik anlaşılmasın. Manevi fakirlik yaşayanlar da bu kapsamdadırlar ve onlar da bu mübarek ayda huzur ve berekete kavuşurlar.

Ramazan; temizlik ayıdır. Müslümanlar zekât ve sadakalarla mal varlığını temizledikleri gibi kalp ve ruhlarını da temizlerler.
Ramazan; Kur’an ayıdır. Paslanmış kalpler Kur’an tilavetiyle cilalanıp parlar. Zira bu ayda çokça Kur’an okunur. Onun manevi ikliminde kalpler nefes alır, huzur duyar.

Ramazan; bir okuldur. Hiçbir öğretmenin hiçbir mürşidin veremediği en güzel dersleri verir. Sabr, cömertlik, merhamet vb eşsiz dersleri öğretir.

Ramazan; nefisleri terbiye etme ayıdır. İnsanın kendisine çeki düzen vermesini sağlar. Nefsin arzularına dur dedirtir. Adeta insanı melekleştirir.

Ramazan; kötülüklerden uzaklaştırır. Kötü söz, dedikodu gibi türlü türlü kötülükleri yapmasını önler.

Ramazan; iyilik kapılarını açar. Müslümanlar adeta hayırda yarışırlar. Başka zamanlarda düşünmediği nice iyiliği bu ayda yaparlar.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir