• DOLAR 32.483
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2472.699
  • ...
Diyarbakır`da CHP de Kepenk Kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -CHP`nin Diyarbakır birinci sıra milletvekili adayı eski Devlet Bakanı Salih Sümer`in çalışmalarını yürüttüğünü seçim bürosunun kepenkleri indirildi.

CHP İl Başkanı Muzaffer Değer, Diyarbakır`da kepenk kapatanların kararına saygı göstermek için seçim bürosunu açmadıklarını belirtti. CHP Diyarbakır milletvekili adayı Salih Sümer ise topluma uyarak seçim bürosunu açmadığını söyledi. PKK öldürülen 12 mensubu için Doğu ve Güneydoğu`da 3 günlük yas ilan etmişti.

Diyarbakır başta olmak üzere bütün bölgede kepenklerin büyük kısmı bugün açılmadı. Örgüt yandaşlarının da tehdidiyle Diyarbakır`da esnaf 10 gün arayla ikinci kez işyerini açamayarak mağdur oldu. Örgütün bu kararına CHP de uyarak Diyarbakır`daki seçim bürosunu aç madı.

CHP`nin Yenişehir ilçesinde bulunan bürosuna kilit vuruldu. CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer, "Evet seçim büromuz kapılıdır. İl ve ilçe teşkilatlarımız açıktır. Dün Diyarbakır`da Salih Sümer ile birlikte oturuyorduk. Dedik ki, `eğer halkımız, esnafımız kepenklerini kapatırsa biz de onların bu kararına saygı gösteririz ve seçim büromuzu kapatırız`. Halkın kepenk kapatma kararına saygı göstererek onlar hangi anlamda kapatma kararı almışsa biz de o kararlarına sayg ı göstererek kapattık." dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili adayı Salih Sümer de, kapatma kararını şöyle anlattı: "Diyarbakır`da açık bir yer var mı, ne yapabiliriz? Biz topluma uymak zorundayız. Diyarbakır`da siyaset yapmak istiyoruz. Ne mecburiyetimiz ne de kimseye eyvallahımız var. Diyarbakır`da herkes kapalı olunca, seçim büromuz da kapalı. Ne yapabiliriz yani kapanma sebebi o."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir