• DOLAR 32.506
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2487.725
  • ...
Vanlıların Arakan Duyarlılığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Arakan Müslümanları cani Budistler tarafından katledilmeye devam ederken katledilen Arakan Müslümanlarını Vanlılara sorduk. Vanlıların Arakan duyarlılığı insanı duygulandırırken birçok vatandaş elinden gelen maddi yardımı yaptığını belirtti.

 

Arakan`daki Müslümanlar için ellerinden geleni yapmaya çalıştıkları belirten vatandaşlardan Adil Demir, "Her ne kadar elimizden gelenler yetmese de bir nebze de olsa yaralarına merhem olabiliyorsak bizim için büyük şereftir. Allah da biliyor, içimizdeki ateş bir türlü çıkmıyor. Bu ateş, bu cani Budistleri elbet bir gün yakacak. Ne diyeyim: Allah yardımcıları olsun" dedi.

 

Dua Müminin Silahıdır
Şerafettin Çomak ise, "Garibandırlar, Allah rızası için onlara yardım etmeliyiz. Hepsi bizim Müslüman kardeşimizdir. Peygamber efendimiz bir hadisinde; `Müslümanlar bir vücudun azaları gibidirler` diye buyurmuyor mu? Onların başına gelen her olay bizi de etkilemesi gerekmiyor mu? Rabbim bizi affetsin. Şu an elimizden sadece dua geliyor. Dua etmeyi eksik etmeyelim. Çünkü dua, müminin silahıdır" ifadelerini kullandı.

 

Müslüman Oldukları İçin Tüm Dünya Bu Olaya Suskun Kalıyor
Katledilenlerin Müslüman veya başka bir dinden olmasının hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini söyleyen Aydın Tunçdemir de, "İnsanların orada katledilmesi ister Müslüman olsun, isterse başkası olsun, sonuçta insanların katledilmesi vahşice bir şeydir. Ama şöyle bir şey var ki: bu katliam, Hıristiyan ya da Yahudilere yapılmış olsaydı dünya ayağa kalkardı. Katledilenler Müslüman oldukları için tüm dünya bu olaya suskun kalıyor. Arakan Müslümanlarının gündemde olması için organizasyonların yapılması lazım. Bunun için İslami örgütlerin, partilerin bazı eylemler yapıp televizyon kanallarında olsun, cami çıkışlarında olsun seslerini duyurmaları lazım. Bunlara karşı suskun kalmamaları lazım" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan/Sinan Bilici - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir